Tältä tuntuu taistella paikasta Leijonien MM-joukkueessa – ”Tosi kovaa kilpailua”

Markus Granlund on pelannut aiemminkin Leijonissa, mutta MM-kisat olisivat hänelle ensimmäiset.

JääkiekkoJääkiekon MM2023Leijonat

Tältä tuntuu taistella paikasta Leijonien MM-joukkueessa – ”Tosi kovaa kilpailua”

Markus Granlund sanoo haluavansa Leijonien MM-kisajoukkueeseen, mutta myöntää, että taistelu kisapaikoista on kova.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 4.5.2023 | KUVAT All Over Press

Leijonat aloittaa viimeisen suoran virityksen kevään MM-kisoihin Tšekin EHT-turnauksessa turnauksessa torstaina. Avausottelussa vastaan asettuu Kari Jalosen luotsaama Tšekki. Lisäksi kohtaa Sveitsin lauantaina ja Ruotsin sunnuntaina.

Tšekissä taistellaan vielä paikoista MM-kisajoukkueessa. Mikko Rantanen ja monet muut Leijona-tähdet ovat jo varmistaneet kisapaikkansa, mutta kaikki eivät. Yksi kisapaikkaa tavoittelevista pelaajista on Luganossa pelaava Markus Granlund, jolle MM-kisat olisivat ensimmäiset.

”Meillä on tosi hyvä meininki joukkueessa, mutta kilpailu paikoista on kyllä tosi kovaa ja kilpailuhenkeä täällä riittää”, Granlund sanoo.

Granlundia kuunnellessa käy selväksi, ettei joukkuejohdon pelaajavalintatehtävä ei ole helppo. Taitoa piisaa kentällä.

”Paljon on porukkaa hakemassa paikkaa ja kaikille olisi myös ihan mahdollista olla MM-joukkueessa mukana. Kaikki tekevät myös tosi kovasti töitä oman paikkansa eteen.”

”Itse haluan tosi paljon mukaan MM-kisoihin ja siksi olen täällä. Paikka joukkueessa on minulle iso tavoite.”

Are you ready? Get a 25€ combi free bet on your 1st deposit at Mr Green!

30 vuotta huhtikuussa täyttänyt Granlund on pääosan urastaan pelannut ulkomailla. NHL-kokemustakin on kertynyt kahdeksalta kaudelta. Niistä paras oli tehoiltaan kausi 2018-2019 Vancouver Canucksissa, jolloin 77 runkosarjan ottelussa Granlund tehoili luvut 12+10.

Syksyllä 2020 tie vei KHL:ään ja Salavat Julajev Ufaan. Siellä hän pelasi yhdessä Sakari Mannisen ja Teemu Hartikaisen kanssa ja pian Ufan suomalaisketjusta tuli joukkueen tehokas pelote.

Nyt ketjukavereilla on pitkästä aikaa mahdollisuus iskeä yhdessä. Nimittäin myös Manninen ja Hartikainen sonnustautuvat viikonloppuna Leijona-nuttuihin.

”Emme ole hetkeen päässeet pelaamaan yhdessä ja jos sellainen mahdollisuus nyt tulee, niin tuntuisi kyllä tosi hyvältä”, Granlund naurahtaa.

Ukrainan sodan vuoksi ulkomaalaiset pelaajat jättivät Ufan ja Granlundin tie vei seuraavaksi Sveitsin Luganoon kaksivuotisella sopimuksella. Ensimmäinen kausi ei joukkueelta ollut liian hehkeä. Lugano oli lopulta Sveitsin liigan kymmenes runkosarjassa tänä keväänä ja putosi pudotuspeleissä Genevelle.

Granlund teki kuitenkin runkosarjan 47 ottelussa tehot 22+23 ja niillä oltiin liigan tehotilastossa sijalla 14. Pudotuspelien seitsemässä matsissa suomalaisen tehot olivat 2+6.

”Henkilökohtaisesti oli ihan ok ensimmäinen kausi, mutta joukkueella oli hieman vaikeuksia, eikä meillä mennyt sitten niin hyvin. Minä tykkään kuitenkin pelata siellä.”

”Pelitahti ei ole niin kova kuin oli KHL:ssä, eikä matkustaminen ole yhtä rankkaa. Sveitsissä on aikaa tehdä myös omia juttuja. Silti lätkä on kuitenkin aina lätkää, niin myös Sveitsissä.”

Lugano kuitenkin vahvistuu ensi kaudeksi, koska se hankki joukkueeseensa Liigan tehokkaimman pelaajan, Michael Jolyn, HPK:sta. Granlund toivottaa maalivirtuoosin iloisesti tervetulleeksi.

”Seuraan Liigaa ja tiedän Jolyn. Toivottavasti miehen lento jatkuu samanlaisena meillä kuin Hämeenlinnassa.”