Susanna Tapani asteli median eteen – ”Pidimme ratkaisua hyvänä”

Susanna Tapanin laukaukselle olisi ollut käyttöä myös ottelussa Yhdysvaltoja vastaan.

JääkiekkoNaisleijonat

Susanna Tapani asteli median eteen – ”Pidimme ratkaisua hyvänä”

Naisleijonien tähtihyökkääjän ratkaisu kuohutti leijonalegendoja myöden.

Eetu Pennanen
TEKSTI Eetu Pennanen
@eetupennanen
JULKAISTU 29.8.2022 | KUVAT All Over Press

Kesken jääkiekon MM-kisojen Naisleijonien vahvuudesta ystävänsä häihin poistunut Susanna Tapani pelaa jälleen illalla Suomen ykkösketjussa, kun maajoukkue kohtaa Japanin alkusarjan kolmannessa ottelussa.

Tapanin matka häihin tarkoitti sitä, ettei hän ollut käytettävissä murskatappioon päättyneessä ottelussa Yhdysvaltoja vastaan.

Tähtihyökkääjä myönsi lehdistötilaisuudessa Elmo TV:lle, että arvioisi uudelleen ratkaisuaan poistua kesken kisojen, mikäli vastaava tilanne tulisi eteen uudelleen.

”Jatkossa en tiedä, mitä sitten tekisin. En tietenkään toivo tällaista kohua joukkueelle. Kuitenkin siinä kohtaa, kun teimme tämän päätöksen, ajattelimme, että se on hyvä juttu kaikkien kannalta”, Tapani vastasi.

Myös päävalmentaja Juuso Toivola oli samoilla linjoilla.

”Päätös voi olla oikein tai väärin. Meillä on ollut avoin ja rehellinen keskustelu siitä. Jatkossa varmasti harkitsemme tämän jälkeen vielä tarkemmin näitä asioita”, hän sanoo.

Päävalmentaja Toivolan mukaan päätös Tapanin mahdollisuudesta matkaan kesken turnauksen on tehty samassa yhteydessä joukkueen valinnan kanssa. Joukkue kisoihin valittiin heinä-elokuun vaihteessa.

Tapani itse kertoi maksaneensa matkakulut.

Vaikka tähtisentteri on saanut valinnastaan valtavaa kritiikkiä mediassa maajoukkuelegendoja myöten, hän vakuuttelee joukkuehengen olevan edelleen hyvä.

”Palaan edelleen siihen, että keskustelu on ollut joukkueessa avointa ja reilua ja asia on ollut tiedossa. Niin kuin Susanna sanoi, hänen oli helppo palata joukkueeseen eilen, joukkue otti hänet todella hyvin vastaan”, myös päävalmentaja Toivola toisteli saaden pelaajansa nyökyttelemään mukana.

Legendojen kritiikkiin ja jopa vaatimuksiin lopettaa ura maajoukkueessa Tapani vastasi pahoitellen aiheuttamaansa harmitusta. Hän korosti lehdistötilaisuudessa myös avointa keskusteluyhteyttä hänen pitkään tuntemaansa päävalmentaja Toivolaan.

”Ajattelin, että kyseessä on vain yksi ottelu. Mietin, että loppujoukkue hoitaa, oli kova luotto heihin. Totta kai harmitti, että jouduin olemaan pelin pois”, hän sanoi tilaisuudessa.

Pelin hoitaminen jäi ilman Tapania pelanneelta Naisleijonajoukkueelta kuitenkin pahasti vajaaksi. Loppunumerot 6–1 ja 72 lauottua kiekkoa Suomen maalia kohden eivät jättäneet epäselvyyttä Yhdysvaltojen ja Suomen voimasuhteista.