Tässä kuvassa on tämän formulakauden kaunein ja tärkein näkymä

Ferrari on palannut takaisin huipulle.

Formula 1

Tässä kuvassa on tämän formulakauden kaunein ja tärkein näkymä

F1-kaudesta on ajettu tasan puolet. Kauteen lähdetiin täysin uudistetuilla F1-autoilla ja profiililtaan erilaisilla renkailla. F1-toimittaja Erkki Mustakari listaa alkukauden kolme tärkeintä pointtia.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 18.7.2022 | KUVAT All Over Press

Erkki Mustakarin valinnat F1-kauden kolmeksi pointiksi

1. Ferrarin paluu

Ferrari ilmoittautui äänekkäästi mukaan sarjan kärkikahinaan heti kauden alussa. Uuden F1-75-auton moottorin suunnittelussa on onnistuttu, mikä on on satanut myös asiakastallien laariin.

Ferrarin onnistuminen ei tullut tippaakaan liian aikaisin. Ferrarin alamäki oli jo liian pitkä. Viimeinen kuljettajien maailmanmestaruus on ajettu punaisella autolla kaudella 2007, kun ratissa oli Kimi Räikkönen. Sen jälkeen Ferrarin ohjauspyörää on käännellyt joukko osaavia kuljettajia, mutta maailmanmestaruuteen asti kääntelyt ja vauhti eivät olet riittäneet.

Ferrarin paluu huipulle on iso asia koko F1-sirkuksen kannalta. Itse asiassa se on tärkein ja samalla kaunein asia koko tässä kaudessa.

2 Max  Verstappen kiinni mestaruudessa

Max Verstappenin ohittaminen MM-pisteissä on jo erittäin haasteellinen homma kenelle vaan kuskeista. Verstappen on kahminut kauden alun 11 kisasta kuusi voittoa ja yhteensä 208 pistettä. Ero MM-taulukossa toisena olevaan Ferrarin Charles Leclerciin on jo 38 pistettä.

Verstappenilla on ollut pieniä teknisiä huolia on ollut, mutta hollantilaisen ei tarvitse lähteä kilpailuun edes paalupaikalta ja silti hän aina taistelee GP:n voitosta. Verstappenin luonteesta voidaan olla mitä mieltä tahansa, mutta varmaa on, että hän on erittäin kova F1-kuski.

3. Valtteri Bottaksen MM-pisteet

Valtteri Bottas sopii erinomaisesti Alfa Romeolle. Hän on alusta asti ajanut pienen talin uudella autolla parhaimmillaan loistavia kisoja ja kisaviikonloppuja. Suomalaiskuski osasi myös kerätä tärkeät pinnat alkukauden kisoista ja on nyt MM-pisteissä yhdeksäs. Pisteitä Bottakselle on jo 46, kun Kimi Räikkönen ja Antoniio Giovinazzi saalistivat viime kaudella yhteensä 13 MM-pistettä. Toki vertaaminen Bottaksen ja Räikkösen kesken ei ole näin mustavalkoista, sillä myös Alfan auto on Ferrarin onnistuneen moottorinkehitystyön ansiosta eri tasolla kuin viime kaudella.

Who will take the Formula One crown this year? Check the odds at Expekt and place you bet!