Toinen korkeaoktaaninen yllätyssiirto Superpesiksessä – Jere Vikström Sotkamoon

Jere Vikström on palaamassa kasvattajaseuraansa Sotkamoon Jymyyn.

Pesäpallo

Toinen korkeaoktaaninen yllätyssiirto Superpesiksessä – Jere Vikström Sotkamoon

Jere Vikström on ElmoTV:n tietojen mukaan siirtymässä Sotkamon Jymyyn ensi kauden loppuun ulottuvalla sopimuksella.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 30.5.2023

Sotkamon Jymy on tekemässä yllättävän kaappauksen kesken kauden. Jymy on ElmoTV:n tietojen mukaan sopinut Jere Vikströmin siirtymisestä kasvattajaseuraansa ensi kauden loppuun ulottuvalla sopimuksella.

Vikström pelasi viime kaudella Hyvinkään Tahkossa, mutta ei yllättäen tehnyt viime syksynä minkään seuran kanssa sopimusta. Tällä kaudella Vikström on pelannut kaksi ottelua Jyväskylän Kirin Ykköspesis-joukkueessa.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Vikströmiä yllättävänä, mutta samalla loogisena hankintana Jymyltä.

”Vikström on omanlaisensa persoona, joka ei välttämättä tule kaikkien kanssa toimeen. Mikko Kuosmasen ja Vikströmin välit ovat sen sijaan mutkattomat ja Vikström on valmis pelaamaan hänen vetämässä joukkueessa. Kun Vikströmille löytyi myös mielekäs työ ainakin täksi kesäksi Sotkamosta, paluu Jymyyn liikahti eteenpäin”, Arffman sanoo.

Arffmanin mukaan Vikström täydentää hyvin Sotkamon Superin ryhmää.

”Sotkamolla on nyt yhdeksän jo ennen kautta ajateltua avauksen pelaajaa, kaksi huippuluokan lyöjäjokeria sekä multajokeri Niilo Piiponniemi ja omia junioireita. Nyt Jymy saa Piiponniemen rinnalle toisen monipuolisen ja kokeneen pelaajan. jonka voi heittää ulkopeliin milloin tahansa.”

”Vikström on parhaassa kunnossa ollessaan valtakunnan parhaita kakkosia, mutta hän voi pelata myös kolmosena. Näin hän voi tuurata sekä Kalle Kuosmasta että Niko Korhosta – tai pelata kakkoskärjessä vaihtajana. Vikström on myös erinomainen etenijä.”

”Ulkona hänen paras pelipaikkansa on polttolinjassa, mutta hän pelasi Tahkossa myös etukentällä. Tässäkin mielessä hän on looginen hankinta. Nyt Jymyllä on syvyyttä etukentälle ja linjaan, minkä lisäksi Piiponniemi on entisenä kopparina erinomainen varavaihto taakse.”

Arffmanin mukaan Vikström ei välttämättä ole saman tien huippuiskussa, mutta ehtii päästä kauden aikana parhaaseen peliterävyyteen.

”Vikström on parhaimmillaan aivan eturivin pesäpalloilijoita tässä maassa. Hän saa jo tämän kauden aikana varmasti vastuuta, mutta Vikströmin hankinnalla varaudutaan selkeästi myös Niko Korhosen siirtymiseen ensi kaudeksi Joensuuhun. On helppo nähdä, että Korhosen lähdettyä Jymyn ykköskärjen muodostavat Elmeri Purmonen, Vikström ja Kuosmanen. Myös polttolinjan rakennuspalikat ovat valmiina myös ensi kaudeksi Korhosen Joensuuhun lähdöstä riippumatta”, Arffman ennakoi.

29-vuotias Vikström on voittanut urallaan neljä Suomen mestaruutta Sotkamon Jymyssä ja pelannut neljästi Itä-Lännessä, viimeksi viime kesänä.