Toni Kohosen jatko auki – legendan lopettaminen olisi menetys pesäpallolle

Toni Kohosen syksy mureni loukkaantumiseen. Samalla mureni mahdollinen jatkosopimus Kouvolaan.

Pesäpallo

Toni Kohosen jatko auki – legendan lopettaminen olisi menetys pesäpallolle

Toni Kohonen on yksi ilman sopimusta olevista pelaajista, joilla olisi edelleen käyttöä Superpesiksessä. Tässä listaa muistakin.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 21.10.2021 | KUVAT All Over Press

Toni Kohonen

Toni Kohonen täyttää tammikuussa jo 46 vuotta, mutta hänellä on edelleen käyttöä niin pallovarmana ja kovakätisenä ulkopelaajana kuin avaavien ja tärkeiden juoksujen lyöjänä ja kakkosvaihdon purkajana. Kohonen olisi ilman käsivammaansa pelannut pudotuspeleissä Kouvolan pelaavassa kokoonpanossa, myös ulkona, mutta Iiro Nokkala pelasi syksyn aikana itselleen jatkosopimuksen ja Ossi Meriläinen ja Juho Hacklin paikan Kouvolan edustuksen ryhmässä. Näin Kohonen jäi ilman jatkosopimusta Kouvolaan.

Kohonen ei kuitenkaan välttämättä lopeta vielä uraansa, vaan pitää itsensä kunnossa ja katsoo, millaista paperia pöydälle ilmestyy. Kohosella olisi edelleen käyttöä suurimmassa osassa Superin joukkueita. Siksi olisi pesäpallon tappio, jos hänen uransa päättyisi tähän kauteen.

Parhaat kertoimet kaikkeen urheiluun – tietenkin Expektiltä!

Lauri Vierimaa

Päättyneen kauden suuri sensaatio hinnoitteli itsensä ulos Kankaanpäästä, eikä uutta seuraa ole vieläkään löytynyt. Jos pelaisi samalla tasolla kuin tällä kaudella, olisi eliittiluokan kärkimies. Erinomainen kentällemenijä ja hyvä etenijä, joskaan ei etenijä ihan korkeinta aatelia. Ulkona keskitasoa. Siksi pelipaikat kortilla kärkiseuroissa, sillä niissä Vierimaalle olisi tarjolla vain etenijäjokerin rooli. Muissa joukkueissa kova vahvistus, joskin muutamat heikot kaudet Hyvinkäällä viestivät siitä, että asioiden pitää loksahtaa kohdilleen, jotta Vierimaa saa itsensä parhaat tehonsa irti.

Miikka Matikka

Laatupelaaja, joka purki sopimuksensa Pattijoen kanssa omasta aloitteesta. Pelasi yhden uransa parhaista kausista, varsinkin kopparina. Sisälläkin hyvä vaihtaja, varsinkin, jos pääsee käyttämään parasta asettaan, pomppua.

On ilman muuta menetys, jos ura ei jatku Superissa. Olisi toki maagisen luokan vahvistus ja keulakuva Jyväskylän Kiri 2020 -projektille. Miettii nyt ratkaisujaan siviiliasioiden kautta, joten jokin yllättävä ratkaisu ei ole mahdoton.

Jarkko Matikka

Jäi ilman jatkosopimusta Kiteellä, jossa pelasi valtaosin vaihtajajokerina ja linjassa. Edelleen Superin tason pelaaja sarjan heikomman puoliskon joukkueissa. Olisi myös erinomainen vahvistus Jyväskylän Kiri 2020:lle, sillä Pattijoki-kuvio ei välttämättä ole enää ajankohtainen.

Teemu Isoketo

Edelleen raskaansarjan kärkimies ja kohtalainen etenijä, jonka vauhti pesien välillä on kuitenkin ollut hyytymään päin. Pystyy pelaamaan ulkona useammassa roolissa linjassa tai kopparina. Mahtuisi pelillisten taitojensa puolesta myös Vimpeliin, mutta kysymys tiivistyy nyt siihen, mitä Vimpeli tekee uuden ja lahjakkaan sukupolven lupauksiensa kanssa. Vimpelissä on voimistunut koko ajan näkemys, että lahjakkaille omille nuorille olisi annettava tilaisuus Vimpelissä silläkin seurauksella, että kokeneempia pelaajia joudutaan ohjaamaan ulko-ovelle.

Veli-Pekka Yli-Hirvelä

Erinomainen hankinta täksi kaudeksi Vimpeliltä, mutta syksyn ratkaisupeleissä Yli-Hirvelän rajat kopparina tulivat vastaan. Siksi Vimpelissä on mietitty ensi kauden takakentän koostetta. Harkinnan alla on muun muassa Mikko Kanalan siirtäminen toiseksi koppariksi Elmeri Anttilan rinnalle. Kävipä Yli-Hirvelälle Vimpelissä miten tahansa, hän on edelleen laatuluokan pelaaja Superissa – niin kopparina kuin vaihtajana.