Tuomas Jussila on myös jättihankintoja jahtaavan Hyvinkään hankintalistalla

Tuomas Jussila siirtyi vuosi sitten Imatralle. Kausi on jäämässä hänen ainoaksi Etelä-Karjalassa.

Pesäpallo

Tuomas Jussila on myös jättihankintoja jahtaavan Hyvinkään hankintalistalla

Tuomas Jussila on kovin nimi Hyvinkään Tahkon ensi kauden hurjalla hankintalistalla.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 25.8.2020 | KUVAT Petri Saarelainen / All Over Press

Tuomas Jussila on toisena syksynä peräkkäin nousemassa syksyn siirtomarkkinoiden puheenaiheeksi. Jussila on Elmo-lehden tietojen mukaan lähdössä Imatralta ja neuvotellut kesän aikana useamman seuran kanssa.

Mansen PP:n ja Oulun Lipon lisäksi Jussilasta on ollut erityisen kiinnostunut Hyvinkään Tahko, joka yrittää koota ensi kaudeksi huippujoukkuetta.

Tahko sai pidettyä Sotkamon hankintalistalla olleen Teemu Nikkasen ja useiden seurojen tavoitteleman Patrik Vartaman, ja vaikka jatkosopimusten tekeminen Nikkasen ja Vartaman kanssa ei ollut halpaa huvia, Tahkolla on rahaa ja halua hankkia Pihkalaan myös huippuluokan vahvistuksia. Pelinjohtajana jatkaa näillä näkymin Miika Rantatorikka.

Hyvinkään hankintalista on varsin kunnianhimoinen. Tahko on neuvotellut kesän aikana Jussilan lisäksi Vimpelin Olli Heikkalan, Imatran Teemu Nurmion ja Kempeleen Onni Määtän kanssa. Neuvottelut Jussilan, Heikkalan, Nurmion ja Määtän kanssa eivät ole kuitenkaan edenneet siihen pisteeseen, että Pihkalassa voitaisiin vielä tuuletella.

Elmo-lehden pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman kehottaa myös malttiin Tahkon mahdollisten hankintojen suhteen.

”Jussilalla ja Heikkalalla on muitakin ottajia, ja Nurmion ja Määtän saaminen irti nykyisiltä jalansijoiltaan on kaikkea muuta kuin varmaa. Siksi en niinkään puhuisi suureen ääneen vielä nimistä. Tärkeintä tässä vaiheessa on se viesti, mitä tämän tason hankintojen tavoitteleminen kertoo. Tahkolla on selvästi kunnianhimoa ja halua vahvistaa joukkuetta, ja sillä tuntuu olevan siihen myös taloudellisia resusersseja. Jokainen tietää, että Jussilan tasoiset pelaajat eivät ilmaiseksi liiku”, Arffman sanoo.

Arffman pitää Tahkon kunnianhimoisia suunnitelmia pesäpallon kannalta positiivisina, mikäli Tahkolla on oikeasti pakka kunnossa tehdä tuon tason hankintoja.

”Pesäpallossa on pitkään ollut tilanne, jossa miesten Superissa on ollut neljä suurta ja muut ovat olleet pitkän matkan päässä kakkos- tai kolmoskastissa. Tämän vallanlinnakkeen murtaminen olisi positiivinen asia ja Tahkolle siihen on mahdollisuus. Heillä on kasassa jo nyt hyvä runko ja useita lupaavia junioreita. Jos tuohon porukkaan saadaan muutama onnistunut täsmävahvistus, Tahko voi hyvinkin nousta mukaan mitalitaisteluun hyvinkin nopeasti. Ehkä ainoa kysymysmerkki on – kuten tämä kesä on osoittanut -, onko Rantatorikka paras mahdollinen mies viuhkaan.”

”Mutta tässä vaiheessa en vielä julistaisi Tahkoa ensi kauden potentiaaliseksi mitalijoukkueeksi. On ensin nähtävä, ketkä näistä nyt esillä olevista pelaajista siirtyy Tahkoon vai siirtyykö kukaan – ja keitä muut mahdolliset hankinnat ovat.”

”Minusta Tahko tarvitsee ennen muuta uuden kärkimiehen, sillä Kankaanpäässä loistanut Teemu Rouhiainen ei ole saanut Hyvinkäällä samanlaista roolia, jossa hän voisi ulosmitata potentiaalinsa. Myös etukenttä on yksi Tahkon heikkouksista. Siinä mielessä näissä nyt esillä olleissa nimissä on järkeä, että juuri tämän tyyppisiä pelaajia Tahko tarvitsee. Jussilalle ei ehkä ole kaikista huutavinta tarvetta, mutta onhan hän se tason pelaaja, joka olisi vahvistus kaikille joukkueille.”

”Kesän aikana on puhuttu paljon myös lukkari Kalle-Tapio Huuskosta. Hän on saanut paljon rapaa niskaansa ja osittain aiheesta, mutta en nyt aivan täysin tuomitsisi Huuskoa. Hän on vielä nuori ja kehittyvä lukkari, jolla on erinomainen asenne harjoitteluun. Ja Huusko halutaan vaihtaa parempaan lukkariin, niin ensin sellainen lukkari olisi saatava tulemaan Hyvinkäälle. Huuskon vaihtamisessa johonkin saman tasoiseen lukkariin ei ole järkeä – ja kuka Huuskoa paremmista lukkareista on vapailla markkinoilla? Minun ymmärtääkseni vaihtoehdot ovat todella vähissä.”

 

Elmo

Elokuun Elmo on ilmestynyt.

Osta digilehden irtonumero tästä

tai tilaa Elmo edulliseen tarjoushintaan

4 kk 35 e – ja postiluukkusi heilahtaa.