Turnauksen paras peli antoi Jani Nymanin mukaan uskoa haastavaan Ruotsi-otteluun

Jani Nymanilta vietiin selkeä maali Latvia-ottelussa Latvian haaston jälkeen.

U20MM

Turnauksen paras peli antoi Jani Nymanin mukaan uskoa haastavaan Ruotsi-otteluun

Suomi kohtaa U20 MM-kisojen viimeisessä alkulohkon ottelussa sunnuntaina Ruotsin. Jani Nymanin mukaan Latvia-ottelusta on otettava otteluun mukaan hyvät asiat.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 30.12.2023 | KUVAT Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Nuoret Leijonat on uudenvuodenaattona jälleen erittäin kovan haasteen edessä. Vastaan asettuu MM-jäällä kovaäänisen kotiyleisönsä edessä Ruotsin kivikova Juniorkronorna.

Ruotsi johtaa A-lohkoa, eikä ole hävinnyt turnauksessa vielä otteluakaan – eikä päästänyt edes yhtään maalia. Sillä on siis tilastossa kolme nollapeliä. Maaleja Ruotsilla on tehtynä 13. Perjantaina Ruotsi nollasi ja voitti mestarisuosikki Kanadan maalein 2–0.

Suomi lähtee Ruotsi-otteluun alla ainakin joukkueen mielialaa runsaasti kohottanut 4–0-voitto Latviasta. Suomen hyökkäyksen supertaitava Jani Nyman onnistui myös vihdoin maalinteossa, mutta lopulta osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

Ilveksessä tällä kaudella 28 ottelussa tehot 14+8 tehnyt Nyman on nuorten maajoukkueessa kerännyt tähän mennessä tililleen kaksi syöttöpistettä. Latvia-ottelussa tehokkain pelaaja oli kapteeni Jere Lassila mahtavilla tehoilla 1+3.

Nyman oli Latva-ottelun jälkeen huojentunet, vaikka häneltä vietiinkin selkeä maali.

”Oli kova peli. Tässä turnauksessa ei ole yhtään helppoa peliä. He puolustivat ihan tiivisti. Me saimme riittävän määrän laadukkaita paikkoja ja neljä hienoa maalia tehtyä. Ne riittivät voittoon”, Nyman iloitsee.

Latvia-ottelun voitto ratkaisi jo, että Suomi on kuitenkin mukana tiistaina MM-puolivälierissä. Ruotsi-ottelut ovat silti aina kovia itsetunnon koetinkiviä suomalaisille.

Nuorten Leijonien päävalmentaja Lauri Mikkola analysoi Latvia-ottelun jälkeen lehdistölle, että joukkue paransi pienissä asioissa ja erityisesti viisikon tiiveys koheni. Hänen mukaansa Ruotsi-ottelussa tärkeässä roolissa on energiat. Lisäksi Mikkola totesi, että yhdessä puolustaminen antaa mahdollisuuden myös hyökätä yhdessä.

Nymankin uskoo joukkueeseensa.

”Meidän pitää pelata yhtenäisesti ja tehdä paljon hommia. Latvia-ottelu oli mielestäni meidän paras peli tässä turnauksessa, joten siitä matsista otetaan hyvät asiat mukaan seuraavaan otteluun.”

U20-MM-kisat: Ruotsi – Suomi 31. joulukuuta kello 15.30.