Tyhmä sääntö saa F1-asiantuntijan kiihtymään – Belgiassa se sekoittaa koko pakan
Erkki Mustakari ei voi ymmärtää formula ykkösten nykyisiä lähtörangaistussääntöjä. Belgiassakin ainakin kuusi kuljettajaa lähtee kisaan joukon hänniltä.
F1-autot palasivat kesätauon jälkeen radalle Belgian Spassa perjantaina.
Jo ennen lauantain aika-ajoa tiedetään, että vähintään kuusi kuljettajaa saa lähtöruuturangaistuksia itse GP:hen muun muassa kiintiön ylittävien moottorinosien vaihtamisen vuoksi. Lähtöruutu muuttuu ainakin Valtteri Bottaksella, Mick Schumacherilla, Lando Norrisilla, Esteban Oconilla sekä MM-sarjan kahdella kärkikuljettajalla, Max Verstappenilla ja Charles Leclercillä.
F1-asiantuntija Erkki Mustakari myöntää, että häneltä tulee melkein savut korvista, kun hän miettii lähtöruuturangaistuksia.
Top drivers will start from the back – so who will win the Belgium Grand Prix? Bet now at Expekt!
”Jo ennen kautta on selkeästi tiedossa, että moottoriosien sallitut osienvaihtomäärät tulevat täyteen aikaisessa vaiheessa ja kuskeilla alkavat rangaistukset paukkua. En ole tämän lähtöruuturangaistussäännön puolella ollenkaan. On tyhmää, että säännöt ovat sellaiset, että voi käyttää vain kolmea moottoria, kun jo ennen kauden alkua yhdeksän kymmenestä tallista sanoi, etteivät ne mitenkään riitä.”
”Tyhmää on sekin, että loppukaudella jaetaan sitten tukuittain rangaistuksia kuskeille osien vaihtamisesta ja suuri yleisö on ihan pihalla rangaistusten syistä ja lähtöjärjestyksien määrittelystä”, Mustakari puhisee.
Vaikka Verstappen johtaa MM-sarjaa jo 80 pisteellä, ovat startit Red Bullien ja Ferrarien kesken aina kiehtovaa katsottavaa.
”On väärin paikalle tullutta yleisöä kohtaan, että huippukuskit ovatkin takarivissä, eivätkä taistelemassa tiukasti kärkisijasta. Saattaa myös käydä niin, että kärjen nahinat jää kisassa kokonaan näkemättä, kun kärkikuskien aika menee hitaampien perässä ajamiseen. Belgiassa tämä jopa korostuu, koska sateen uhka kesken kisan on aina niin suuri. Makupalat voivat yleisöltä jäädä kokonaan saamatta.”
”Säännönlaatijat ovat varmasti ajatelleet, että näin tallit säästävät paljon rahaa, mutta kysynpä vaan, että mitä fyrkkaa tässä säästetään, jos on kuitenkin pakko vaihtaa osia tai lähes jopa koko moottori autoon – ja mahdollisesti jopa useaan otteeseen?”