Valtteri Bottaksella on vahva tukimies, jolla olisi iso vaikutus myös mahdollisessa Audi-kuviossa

Valtteri Bottas ei ole ottanut yhtään MM-pistettä viidessä edellisessä kisassa.

Formula 1

Valtteri Bottaksella on vahva tukimies, jolla olisi iso vaikutus myös mahdollisessa Audi-kuviossa

Valtteri Bottaksen tulevaisuus formula ykkösissä näyttää Erkki Mustakarin mukaan edelleen valoisalta. Varsinkin yhden tukimiehen ansiosta.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 3.9.2022 | KUVAT All Over Press

Audi ilmoitti viikko sitten tulevansa mukaan formula ykkösiin ainakin moottorinvalmistajana kaudella 2026. Autovalmistajan koko F1-kuvio on yhä auki. Se voi kuitenkin tuoda mahdollisuuksia monille.

Audin tulo voi F1-asiantuntija Erkki Mustakarin mukaan vaikuttaa myös Valtteri Bottaksen tulevaisuuteen formula ykkösissä

”Valtteri on varmasti kiinnostunut Audista ja Audin kanssa olisi varmasti erittäin mielenkiintoista työskennellä. Autojätin tiedetään olevan Sauberin tallistakin kiinnostunut. Jos se ostaa Sauberin, meno muuttuu varmasti. Audi voi myös tarjota taloudellista tukea yhteistyötallilleen, jotta siellä voidaan tehdä jotain sellaista testaus- ja tutkimustyötä, mitä varattomammat tallit eivät yleensä pysty tekemään.”

Who will take the pole – and who will the race in Dutch GP? Bet now at Expekt.com!

Mustakari näkee 33-vuotiaan Bottaksen F1-tulevaisuuden valoisana.

”Tiedän, että Alfa Romeon tallipäällikkö Frédéric Vasseur on äärimmäisen innoissaan siitä, että Valtteri on heillä kuskina. Hän oli suomalaiskuskin puolella, kun Kimi Räikkösen seuraajaa valittiin talliin. Hänen ja Valtterin yhteistyö juontuu aina Formula 3 -sarjasta asti. Jos Vasseur pysyy puikoissa ja Audi ottaa ohjat omistuksessa, on suomalaiskuskilla hyvät mahdollisuudet jatkosopimukseenkin.”

Meno hyytynyt

Alfa Romeon meno on kauden mittaan hyytynyt. Myöskääni Bottas ei ole onnistunut kerryttämään pistetiliään yhtään peräti viidessä viimeisessä osakilpailussa.

Mustakari toivoo suomalaiskuskille eheitä kisaviikonloppuja, koska ne voivat tuntua myös MM-pistetilillä.

”Valtteri ei enää taistele tällä kaudella juuri muusta kuin muutamasta MM-pisteestä per kisa. Alfa Romeon auto ei ole umpisurkea, mutta sitä ei ole saatu toimimaan, mikä on Valtterin kannalta todella harmillista”, Mustakari pudistelee päätään.

”Valtterille voi nyt vain toivoa eheitä viikonloppuja. Sellaisia, että hän saisi ajaa kokonaisia viikonloppuja ensimmäisistä treeneistä kisaan asti. Sitä kautta se pistesaaliskin voi lopulta kasvaa. Kyllä niitä 50 minuutin notkumisia varikolla on nyt nähty jo ihan tarpeeksi. On aika, että Alfa saa autonsa toimimaan.”