Vieläkö tarvitset enemmän ja parempia pelaajia, Lauri Marjamäki?

Lauri Marjamäellä riittää pohdittavaa siinä, kuinka Kärppien kovasta materiaalista saadaan nykyistä enemmän irti.

JääkiekkoLiiga

Vieläkö tarvitset enemmän ja parempia pelaajia, Lauri Marjamäki?

Oulun Kärpät hävisi keskiviikkoiltana Hämeenlinnan Pallokerholle vierasottelussa maalein 3–1. Eetu Pennanen ihmettelee Kärppien vaikeuksia pelaajistoon käytettyihin resursseihin nähden.

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmotvcom
JULKAISTU 29.12.2022 | KUVAT All Over Press

Kärppien ailahtelu Liigassa jatkuu. Keskiviikkona takkiin tuli Hämeenlinnassa HPK:lta. Peli oli näennäisesti tasainen, mutta maalin hinta vierasjoukkueen kenttäpäädyssä oli alhainen.

Viidestä edellisestä ottelusta Kärpät on napannut kolme voittoa. Lukema on sinänsä hyvä, mutta voitot ovat tulleet kokonaan pudotuspelipaikkojen ulkopuolella olevia joukkueita vastaan. Nyt niin ikään pudotuspelipaikkoja takaa ajava HPK piti pisteet itsellään.

Kärpät on viimeksi voittanut pudotuspelipaikoilta juuri nyt löytyvän joukkueen yli kuukausi sitten, kun sijalla kymmenen oleva Helsingin IFK kaatui jatkoajan jälkeen.

Hienoinen tuloskunnon paraneminen vaikuttaa siis pikemminkin selittyvän hieman aiempaa kevyemmällä ohjelmalla. Toki HPK:ta vastaan joukkue ei pelillisesti ollut erityisen pahasti vastaantulija, mutta ei kai hämeenlinnalaisten kanssa tasapäin kamppaileminen voi olla Kärppien kaltaiselle suurseuralle mikään mittari?

***

Kärppien materiaali rankattiin monissa arvioissa koko sarjan parhaaksi tai vähintäänkin kahden parhaan joukkoon ennen kauden alkua.

Ainakin kallis materiaali on. Kärpät ilmoitti pelaajabudjetikseen kolme miljoonaa euroa ennen kauden alkua. Se on yhdessä Helsingin IFK:n kanssa Liigan korkein lukema.

Tiettävästi Kärppien budjetti on kuitenkin tuotakin suurempi. Jopa neljän miljoonan euron pelaajabudjetista on ollut puhetta.

Kärpät on käyttänyt rahaa pelaajiin enemmän kuin mikään muu joukkue Liigassa. Silti sen pelaaminen on muutamaa väläystä lukuun ottamatta ollut arkaa, konemaista ja jopa ahdistuneen oloista. Lauri Marjamäki ei ole saanut 33 runkosarjaottelun aikana mitattua joukkueestaan ulos kuin murto-osan sen potentiaalista.

Marjamäki on kauden aikana avautunut mediaan niin tuomareista kuin sarjan pelaamisesta maajoukkueturnauksen aikana. Varsinkin jälkimmäinen kritiikeistä saattoi olla paikallaan, mutta Marjamäki on kuitenkin valmentaja, jonka kokoonpanohaasteita muut päävalmentajat Liigassa katsovat kadehtien.

***

Nyt Kärpät kiusoittelee kannattajiaan sosiaalisessa mediassa, että perjantaina Pelicans-kotiottelun yhteydessä seura julkaisee joulunajan suurimman yllätyksen. Se viittaisi uuteen pelaajahankintaan.

Otto Karvinen ja Carl Jakobsson ovat jo kesken kauden tulleet auttamaan Marjamäen miehistöä. Lisää pelaajia Liigan kalleimpaan miehistöön on ilmeisesti tulossa.

Onkin mielenkiintoista nähdä, onko mahdollisesta uudesta hankinnasta kääntämään Kärppien suuntaa, kun pelaajat neljän miljoonan euron edestä eivät ole siihen vielä pystyneet.