Viime vuonna F1-sarjan maailmanmestaruuden voitti väärä mies, nyt oikea

Max Verstappen ei tiennyt vielä Suzukan voittoa tuulettaessaan, että hän varmisti samalla myös maailmanmestaruuden.

Formula 1

Viime vuonna F1-sarjan maailmanmestaruuden voitti väärä mies, nyt oikea

Vaikka Max Verstappenin toinen maailmanmestaruus ratkesi melkoisen pistelaskusähläyksen jälkeen, mestaruus meni Erkki Mustakarin mukaan tänä vuonna oikealle kuljettajalle..

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 9.10.2022 | KUVAT All Over Press

Max Verstappen varmisti kauden 2022 F1-maailmamestaruuden Japanin GP:ssä sunnuntaina. Mestaruus on 25-vuotiaan Verstappenin uran toinen. Hän oli mestari myös viime kaudella. Pahin mestaruushaastaja oli Ferrarin Charles Leclerc, joka putosi Japanin kisassa viiden sekunnin aikasakon vuoksi tuloslistan kolmanneksi.

Mestaruuden lisäksi Verstappen voitti sunnuntaina Suzukan hurjassa sadesäässä myös 40 minuutissa ajetun osakilpailun ylivoimaisesti.

F1-asiantuntija Erkki Mustakarin mielestä mestaruus meni tänä vuonna oikeaan osoitteeseen.

”On se mielenkiintoista, minkä sähellyksen jälkeen tämäkin F1-mestaruus taas ratkesi. Tässä lajissa mikään ei ole selvää ja erityisesti Verstappenin kohdalla selvästi sattuu ja tapahtuu. Viime vuoden mestaruudesta en ollut samaa mieltä, mutta nyt se menee oikealle miehelle. Verstappen on ollut tällä kaudella täysin ylivoimainen”, Mustakari sanoo.

”Kukaan ei voita huonolla autolla maailmanmestaruuksia, mutta hyvällä autolla mestaruuden voi menettää. Kun on hyvä auto ja hyvä kuski, on yhdistelmä lyömätön. Sellainen se on nyt Red Bullilla.”

Verstappen varmisti mestaruutensa neljä osakilpailua ennen kauden päätöstä. Hän on voittanut kauden osakilpailuista 12.

”On aina saavutus, että mestaruus ratkeaa näin aikaisessa vaiheessa.”

”Verstappen on kasvanut viimeisen kolmen – neljän vuoden aikana sellaisiin kuljettajamittoihin, että hän on ihan samaa ainesta kuin Sebastian Vettel, Lewis Hamilton ja Mika Häkkinen parhaimmillaan. Hänen tahtonsa on raudan luja.”

”Verstappen ei ole mestari pelkästään hyvän auton ansiosta. Kuskin taidot erottuvat esimerkiksi vertaamalla häntä tallikaveriin. Verstappen on urallaan osoittanut, että hän on parempi kuin yksikään tallikavereistaan tähän mennessä.”

Verstappen ja Red Bullin väki eivät jääneet Japaniin juhlistamaan GP-voittoa ja mestaruutta. Mestarikuski halusi palata heti hetkeksi kotiin lepäämään. USA:n kisa ajetaan kahden viikon päästä.

”Kausi on pitkä ja hektinen. Red Bull tuskin haluaa lopettaa voittamista tähän. Seuraavat haasteet painaa jo päälle. Kyllä tämän päätöksen ymmärtää. Uskon, että talli juhlii, kun kausi päättyy. Nyt keskitytään vielä loppuihin kisoihin.”