Vimpeli veti pelinjohtajaksi mielenkiintoisen kortin, joka oli ehdolla myös Sotkamon viuhkaan

Vimpelin Veto kuuluu ensi kaudella Mikko Kanalan johdolla miesten Superin viiteen suureen.

Pesäpallo

Vimpeli veti pelinjohtajaksi mielenkiintoisen kortin, joka oli ehdolla myös Sotkamon viuhkaan

Vimpeli pelaa ensi kaudella sotkamolaistaustaisen Tomi Niskasen komennossa ja ohjissa.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 12.10.2020 | KUVAT All Over Press

Vimpeli on saanut pelinjohtajaneuvottelut pakettiin. Vimpelin pelinjohtajana aloittaa Tomi Niskanen, 36, joka on tehnyt Vimpelin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. Niskanen toimi päättyneellä kaudella Lapuan Virkiän naisjoukkueen pelinjohtajana. Miesten pelinjohtajana hänellä on Superpesis-kokemusta Kankaanpäästä ja Koskenkorvalta.

Vimpeli

Vimpeli pelaa ensi kaudella sotkamolaistaustaisen Tomi Niskasen ohjissa.

Niskasen palkkaaminen on Vimpeliltä mielenkiintoinen veto. Niskasen kriitikot ovat kysyneet, mitä hän on urallaan voittanut ja onko hän enemmän naisten pelinjohtaja kuin miesten pelinjohtaja. On totta, että Niskasen palkintokaappi ei täyty mestaruuksista, mutta hänen ansioidensa vähättelyyn ei ole mitään syytä. Kuvaavaa Niskasen arvostukselle on, että kun Sotkamon Jymy kartoitti kesällä mahdollisia seuraajaehdokkaita Jani Komulaiselle, Jymy kysyi ensimmäisenä Niskasen kiinnostusta tehtävään.

Niskanen paneutuu valmennukseen, peliin ja niihin liittyviin yksityiskohtiin perusteellisesti. Kokonaisvaltaisten pelinjohdollisten ja valmennuksellisten asioiden lisäksi hän on kunnostautunut urallaan pelaajien kehittäjänä. Vimpelin hyvä juniorimylly tuottaa erinomaista laatua, mutta myös Vimpelin kokeneessa kaartissa on vielä käyttämätöntä potentiaalia. Esimerkiksi Severi Lassilaa on pidetty vuosikaudet loistavana ulkopelaajana, mutta Lassilasta saattaisi löytyä pelaajana vielä yksi vaihde lisää varsinkin sisäpelissä. Tällaisia haasteita Niskanen on aiemmin aina rakastanut.

Askel parempaan

Kokonaisuudessaan Vimpeli ottaa Niskasen palkkaamisen myötä selvän askeleen eteenpäin pelinjohdon ja valmennuksen osalta. Jo yksistään se, että Niskanen asuu vain 50 kilometrin päässä Vimpelistä, on talviharjoittelun kannalta iso asia verrattuna siihen, että Vimpelin peliä kahtena edellisenä kautena johtanut Markku Hylkilä asui talvet Oulussa.

Muutenkin Niskanen hallitsee pelinjohtamisen niin teknisesti kuin taktisesti Hylkilää paremmin – olkoonkin, että myös Hylkilällä oli omat ansionsa Vimpelin päättyneen kauden erinomaisessa runkosarjan loppukiidossa.

On myös mielenkiintoista nähdä, millaisen valmennusryhmän Niskanen kokoaa taakseen. Palaavatko esimerkiksi vanhat vimpeliläiset osaajat valmennusryhmään ja kaarelle?

Pelaajarintamalla markkinat alkavat sulkeutua, mutta Vimpelissä voi vielä tapahtua liikehdintää. Teemu Isoketo on palannut Vimpelin kanssa neuvottelupöytään, mutta mitenkään varmaa Isokedon paluu ei ole. Vimpelillä saattaa olla hihassaan myös muita yllättäviä kortteja ensi kauden joukkueeseen.

Niskasen palkkaaminen vankistaa Vimpelin asemaa yhtenä ensi kauden viidestä kärkijoukkueesta. Viiden suuren rintama on niin tasainen, että Niskasen onnistuminen on suuressa roolissa sen suhteen, miten kova Vimpeli on ensi kaudella ja minne asti sen lento kantaa. Mahdollisuudet ovat suuret, mutta niin ovat myös paineet. Ja niissä paineissa myös Niskanen ensi kaudella mitataan.