Vuoden 2017 lupaavin nuori lukkari on nyt lyömässä itsensä läpi täysin uudessa roolissa

Joona Sikiö valittiin Vuoden poikalukkariksi 2017. Nyt hän tekee uutta tulemista etenijäjokerina.

Uncategorized

Vuoden 2017 lupaavin nuori lukkari on nyt lyömässä itsensä läpi täysin uudessa roolissa

Imatran kaudessa on ollut vastatuulta omiksi tarpeiksi asti, mutta tuulen takaa löytyy myös ilonaiheita. Kuten uutta nousua tekevä Joona Sikiö.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 11.6.2022 | KUVAT All Over Press

Lista on pitkä. Se alkaa Perttu Ruuskasta, Kalle-Tapio Huuskosta, Ville-Veikko Ollista, Joni Rytkösestä ja Matti Korhosesta ja ulottuu aina itseensä Toni Kohoseen. He kaikki olivat suuria lukkarilupauksia, mutta joutuivat hakemaan pelipaikkaa ja vauhtia uralleen ulkokentältä. Jopa Kohonen taisteli lukkarinpaikasta neljä ensimmäistä Superin kauttaan, kunnes otti lautasen omakseen yli 20 vuodeksi.

Kaikista lupaavista nuorista lukkareista ei ole koskaan tullut huippulukkaria. Se ei kuitenkaan ole estänyt heitä tulemasta hyviksi pesäpalloilijoiksi.

€100 free bet to baseball and pesäpallo at LeoVegas!

Nyt tuossa samassa putkessa välkkyy mielenkiintoinen nouseva tähti – Imatran Pallo-Veikkojen Joona Sikiö

Sikiö valittiin vuonna 2017 20-vuotiaana Vuoden poikalukkariksi. Samana vuonna hän pelasi lukkarina Poikien Suomen mestaruuden voittaneessa yhdistelmäjoukkueessa, joka oli koottu Kiteen, Imatran ja Joensuun A-ikäisistä pelaajista.

Sikiötä pidettiin tulevaisuuden lukkarina. Hän debytoi kasvattajaseuransa IPV Superin miehistössä 2018 ja 2019 hän oli joukkueen ykköslukkari. Kauden 2020 lopulla Sikiö menetti kuitenkin ykköslukkarin paikkansa Rasmus Surakalle ja katosi lukkarina parrasvaloista takavasemmalle.

Imatralla alettiin ruuvata Sikiölle uutta pelipaikkaa. Hänestä alettiin ensin hio vaihtajajokeria ja hänestä olikin kasvamassa erinomainen vaihtajajokeri. Sikiö oli taitava mailassa ja nopea jaloistaan. Mutta tällä kaudella Ukonniemessä oltiin taas uudessa tilanteessa. Tarvittiin etenijäjokeria ja jälleen kerran katsottiin Sikiötä, joka otti nurkumatta vastaan uuden roolinsa sisäpelin avaajana ja auraajana etenijäjokerina.

***

Sikiö on ollut uudessa roolissaan IPV:n haastavan kauden suurimpia, ellei peräti suurin valopilkku. Hän on mennyt pääasiallisesti nollaan ja pelannut IPV:n kärkenä, vaikkei hihassa olekaan ollut numeroa 1.

Sikiön rooli näkyy myös tilastoissa. Hän on mennyt kymmenessä ottelussa kentälle 34 kertaa 58,6 prosentin tehoilla ja hän on tuonut jo seitsemän juoksua. Seitsemän juoksua on kärkipelaajalle hyvä lukema, koska paine polttaa kärkipelaaja on kaikista suurin.

Sikiö on jo 24-vuotias, joten hän ei ole enää mikään nuori lupaus. Sikiön tarinassa on kuitenkin oleellista nähdä, miten hän on kääntänyt kovalla työllä uransa uuteen nousukiitoon. Hän on hankkinut lisää voimaa jalkoihinsa ja hänen nopeusarvonsa ovat nousseet selvästi. Samalla hänestä on kehittynyt hyvä etenijä ja hyvä pesiltä lähtijä – ja siksi erittäin arvokas pelaaja Imatralle.

***

Seuraava kysymys Sikiön uralla kuuluukin, miten hyväksi pesäpalloilijaksi hän voi vielä kehittyä?

Hän on hyvä etenijä, mutta sen lisäksi hän hallitsee kaikki perusvaihtolyönnit, varsinkin lyhyet. Sisäpelitaitojensa puolesta Sikiö olisikin optimaalinen kakkonen.

Sikiö on pelannut myös ulkona, mutta toistaiseksi hän ollut Imatralle arvokkaampi etenijäjokerina. On kuitenkin väistämätöntä, että Sikiölle aletaan sovitella jatkossa myös ulkopelaajan viittaa – joko polttolinjassa tai takakentällä.

Sen jälkeen kaikki onkin enää hänestä itsestään kiinni. Jos motivaatio ja halu kehittyä riittävät, Sikiöllä on potentiaalia kehittyä tulevina vuosina yhdeksi IPV:n kantavista voimista etenkin sisäpelissä niin etenijänä kuin vaihtajanakin. Numero 2 on hänen ominaisuuksiensa kannalta optimaalisin ruutu.

Nousu yhdeksi Imatran avainpelaajista olisi upea kiitos Sikiölle hänen tekemästä työstään ja asenteestaan – sekä jälleen uusi esimerkki siitä, että jos yksi ovi pesäpallossa sulkeutuu, toinen ovi on aina mahdollista avata.