Ensi kausi Kempeleessä näyttää, onko Mikko Korhosen taika kadonnut vai edelleen tallella

Mikko Korhonen johti Sotkamon Jymyn Suomen mestariksi 2014 ja 2015.

Pesäpallo

Ensi kausi Kempeleessä näyttää, onko Mikko Korhosen taika kadonnut vai edelleen tallella

Mikko Korhonen on odotetusti Kempeleen uusi pelinjohtaja. Pekka Arffman purkaa, mitä Korhosen ja Kempeleen liitosta voidaan odottaa.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 11.10.2023 | KUVAT Sotkamon Jymy

Mikko Korhonen on odotetusti Kempeleen Kirin uusi pelinjohtaja tehtyään seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Pekka, millaisen pelinjohtajan Kempele saa?

Erittäin mielenkiintoisen pelinjohtajan. Korhosella on todella kovat näytöt etenkin Sotkamosta, jossa hän voitti pelinjohtajana kaksi Suomen mestaruutta kausilla 2014 ja 2015. Sen lisäksi hän johti Joensuun kesällä 2020 runkosarjan voittoon siten, että JoMa hävisi runkosarjassa vain kaksi ottelua.

Mutta loistavien näyttöjen vastapainoksi Korhosella on urallaan myös raskas epäonnistuminen, joka sekin tapahtui Joensuussa. Joensuu lähti syksyn 2020 mitalipeleihin suurimpana ennakkosuosikkina, mutta se hävisi välieräsarjan Kouvolalle 0-2 ja jäi lopulta ilman mitalia. Varsinainen romahdus tuli seuraavalla kaudella, jolloin Korhonen sai potkut kesken kauden.

Tässä mielessä on todella mielenkiintoista nähdä, millainen Korhonen on pelinjohtajana muutaman välivuoden jälkeen.

En epäile hetkeäkään, etteikö Korhonen olisi taktisesti pelistä kartalla. Hän on myös kouluttautunut varsinkin fysiikkavalmennuksen puolella ja hankkinut kokemusta myös jääkiekko- ja jalkapallojoukkueiden fysiikkavalmennuksesta. Kaiken lisäksi Kempele on hänelle tuttu seura toimittuaan toissa kaudella joukkueen kakkospelinjohtajana.

Paperilla kaikki näyttää erinomaiselta, mutta niin se näytti aikoinaan myös Joensuussa ja lopputuloksena oli lopulta kuitenkin valtava pettymys niin Joensuulle kuin varmasti Korhoselle itselleenkin. Ihminen voi oppia virheistään ja kehittyä muutenkin. Nyt myös Korhonen mitataan tässä suhteessa.

Millaista kautta odotat Kempeleeltä Korhosen alaisuudessa?

Korhonen pääsee Kempeleessä varsin valmiiseen taloon. Joukkueessa on useita kokeneita korkeimman mahdollisen luokan pelaajia ja materiaali on muutenkin laadukas.

Kaikki puhuvat nyt Sotkamon mestaruudesta, mutta Kempeleen ja Sotkamon välinen välieräsarja olisi voinut päättyä kummin päin tahansa. Sotkamo ja ennen kaikkea Roope Korhonen pystyivät kriittisissä kohdissa iskemään ratkaisevat naulat oikeisiin paikkoihin ja Jy,y meni Kempeleen sijasta finaaliin otteluvoitoin 3-1. Se kuvaa, miten lähellä Kempele oli finaalipaikkaa jo tälläkin kaudella.

Ensi kauden osalta ensimmäinen kysymys on, tuleeko joukkueeseen muutoksia ja millaisia. Se on selvää, että mitään suuria muutoksia joukkueeseen ei tule. Etenijäjokerina jo tällä kaudella kaksoisedustuksen kautta pelannut Teemu Hollanti tulee pysyvästi Kannuksesta Kempeleen kalustoon. Sen lisäksi Kempele on avoin vahvistamaan muutenkin joukkuetta, sikäli kun siirtomarkkinoilta löytyy sellaisia pelaajia, jotka vahvistaisivat Kempelettä.

Kun joukkue ei juurikaan muutu, katseet kohdistuvat Korhoseen ja siihen, miten hän onnistuu pelinjohtajana ja valmennuksellisesti. Petri Tuuva löysi tällä kaudella Kempeleelle hyvin sopineen johtamistyylin, jossa Tuomas Jussilan ja Sami Haapakosken kaltaiset kokeneet pelaajat saivat paljon paljon valtaa ja vastuuta. Nyt nähdään, löytääkö Korhonen yhtä toimivan tavan toimia ja johtaa joukkuetta.

Kempele tulee joka tapauksessa olemaan myös ensi kaudella yksi Sotkamon ja Vimpelin päähaastajista. Kesä näyttää, pystyykö se juoksemaan Sotkamon ja Vimpelin kiinni ja menemään jopa ohi vai tuleeko siitä itsestään saalis, jonka ohi muut haastajat juoksevat?

Lue myös: Miesten Superpesiksessä myrskyää – pelinjohtaja vaihtuu ainakin viidessä kärkiseurassa