F1-asiantuntijan mukaan Red Bullin saamalla sakolla ei ole mitään merkitystä

FIA:n sakko ei vaikuta Max Verstappen vauhtiin a) yhtään, b) mitään.

Formula 1

F1-asiantuntijan mukaan Red Bullin saamalla sakolla ei ole mitään merkitystä

Erkki Mustakari pitää Red Bullin saamaa seitsemän miljoonan dollaria sakkoa kulukaton ylittämisestä merkityksettömänä rangaistuksena.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 29.10.2022 | KUVAT All Over Press

Red Bull -tallin sanktiot F1-budjettikaton ylittämisestä saatiin julkiseen tietoon perjantaina. Red Bull sai sakkoja seitsemän miljoonaa dollaria ja lisäksi tuulitunneliaikaa vähennetään kymmenen prosenttia.

F1-asiantuntija Erkki Mustakaria sanktiot lähinnä naurattavat.

”Odotin jotain isompaa, mutta en ylläty tästä linjasta. Ei näillä sakoilla ole juuri mitään merkitystä. Varsinkaan tuolla rahasummalla. Ainoa mikä olisi tosissaan kirpaissut, olisi ollut pistemenetykset. Se olisi ollut rangaistuksena sellainen nöyryytys, että RB-pilttuussa olisi vähän aikaa kiroiltu kovaan ääneen”, Mustakari hymähtää.

”Seitsemän miljoonan sakko on aika pieni ja tallissa oli varmasti varauduttu jo isompaankin summaan. Tällainen raha tallista löytyy ketterästi, vaikka tallin johto julkisesti päivitteleekin asiaa. Kun ynnäilee pelkästään vertailevasti tallin johdon ja kuskien palkkoja, on tämä kuitenkin aika pieni summa.”

Mercedes ja Ferrari ovat jo purnanneet Red Bullin saamista sanktioista.

”Sekin on vain nokan koputusta. FIA päättää sanktiot sen operoiman sarjan sääntöjen rikkomisesta ja he tulivat nyt tähän päätökseen. Tallit voivat lähinna vain julkisesti ja kovalla äänellä kritisoida asiaa.”