Jokereiden tv-oikeuksien tilanne levällään – KHL rauhoittelee

Jääkiekko

Jokereiden tv-oikeuksien tilanne levällään – KHL rauhoittelee

Jokereiden kannattajat ovat olleet huolissaan, näkyvätkö Jokereiden ottelut tulevalla kaudella Suomen kanavilla. Näkyvät, KHL vastaa.

Samuel Savolainen
TEKSTI Samuel Savolainen
@SSavolainen1
JULKAISTU 6.8.2021 | KUVAT All Over Press

Jääkiekon KHL-kausi alkaa vajaan kuukauden päästä 1. syyskuuta, mutta KHL:n ja sarjassa pelaavien Helsingin Jokereiden tulevan kauden otteluiden televisioinnin suhteen tilanne on edelleen auki.

Nykyään V Sportin nimeä kantavat Viasatin urheilukanavat ja Viaplay ovat esittäneet Jokereiden kotiottelut, mutta sopimus päättyi kauden 2020–21 jälkeen. Viasatin tv-oikeuksien neuvotteluista vastaa viihdeyhtiö Nordic Entertainment Group AB. NENT Group on listattu Tukholman Nasdaq-pörssissä.

 Nordic Entertainment Groupin viestinnästä kerrotaan, että he eivät tällä hetkellä omista Jokereiden tv-oikeuksia eikä neuvotteluja kommentoida millään tavalla. ElmoTV:n Viasatin sisäpiiristä saamien tietojen mukaan KHL:n korkea hintapyyntö on ainakin aiemmin hiertänyt neuvotteluissa.

Helsingin Sanomien perjantain uutisen mukaan NENT Group Finlandista on vahvistettu lehdelle, että KHL:n tuleva kausi ei kuulu yhtiön tämänhetkisiin suunnitelmiin.

KHL-sarjan viestinnästä tilannetta kuitenkin rauhoitellaan. ElmoTV:n KHL:n PR-osastolta saamassa lausunnossa lupaillaan, että Jokereiden KHL-ottelut ovat nähtävillä Suomessa myös ensi kaudella.

”KHL neuvottelee parhaillaan sarjan tv-otteluiden lähettämisestä Skandinaviassa, tarkemmin Suomessa. Suomalaiset fanit pystyvät seuraamaan KHL-otteluita jatkossakin”, KHL:n viestinnästä lausutaan ElmoTV:lle.

Jokereiden viestintäpäällikkö Iiro Keurulainen muistuttaa, että KHL neuvottelee tv-oikeuksista eikä Jokerit ole neuvotteluissa varsinainen osapuoli.