Jukka Jalonen vertasi Leijonien jyrän alle jäänyttä Sveitsiä Venäjään – ”Ihan yhtä kova”

Jukka Jalonen oli voiton lisäksi tyytyväinen Leijonien peli-ilmeeseen.

JääkiekkoLeijonat

Jukka Jalonen vertasi Leijonien jyrän alle jäänyttä Sveitsiä Venäjään – ”Ihan yhtä kova”

Leijonien 4-0-voitto Sveitsistä maistui Jukka Jaloselle. Leijona-luotsi oli voiton lisäksi tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen ja taisteluun.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 9.11.2023 | KUVAT Melina Heimsch

Jukka Jalonen oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen Leijonien avattua Karjala-turnauksen 4-0-voitolla Sveitsistä.

Janne Kuokkanen avasi Leijonien maalihanat avauserässä. Sen jälkeen näyttämön otti haltuunsa Antti Suomela, joka iski kolme maalia Sveitsin verkkoon. Jalonen nosti Suomelan lisäksi tikun nokkaan nollapelin pelanneen maalivahti Christian Heljangon.

”Hyvä ilme ja hyvä taistelu meiltä, ja ansaittu voitto. Suomela ja Heljanko nousivat pelaajista muiden yläpuolelle. Heljanko oli hyvä heti alussa. Sitä se voittaminen vaatii”, Jalonen sanoi.

Jalosen mukaan voiton arvoa nostaa se, että Sveitsi on laadukas joukkue.

”Sveitsi on erittäin kova joukkue. Ihan yhtä hyvä kuin Venäjä. Heitä vastaan joutuu vetämään ihan maksimitehoilla ja olemmehan me hävinneetkin heille. Kukaan ei pääse Sveitsiä vastaan tänä päivänä helpolla.”

Jalonen sanoo tehneensä Leijonien pelaamiseen pieniä fiksauksia kevään MM-kisojen jälkeen.

”Ei kuitenkaan mitään suurta, perussapluuna kuitenkin kutakuinkin sama kuin aikaisemminkin.”

Jalonen oli tuulettanut myös hieman kokoonpanoja. Hän iloitsi siitä, että Leijoniin voidaan tason puolesta nostaa myös uusia kasvoja.

”On mahtavaa nähdä uusia kavereita tositoimissa. Kenenkään pelaamisessa ollut varsinaisesti moitittavaa, mutta aina voidaan myös parantaa. Esimerkiksi Kristian Vesalaisella ja Jerry Turkulaisella pelaaminen oli välillä hakusessa ja heille tuli muutamia turhia syöttöyrityksiä, jotka olivat tuhoon tuomittuja. Sitä meidän pitää yleisestikin parantaa. Kukaan ei kuitenkaan erottanut muita huonompana.”

”Vaatimustaso on täällä jonkin verran kovempi treeneistä alkaen ja pelaajat tietävät sen. Pelit ovat erittäin kovia. Tästä on höntsä aika helvetin kaukana. Pelaajilta voi kysyä erosta sarja peleihin. Ero on kyllä aikamoinen. Nämä pelit kehittävät myös pelaajia ja siksi leijonapaita kiinnostaa aina”, Jalonen sanoi.

Ottelussa nähtiin erikoisuus, sillä Suomi ei päässyt pelaamaan kertaakaan ylivoimalla.

”Se on kyllä harvinaista. Meillä on kuitenkin erittäin hyviä pelaajia ylivoimalla, ja olemme nähneet treeneissä, että homma toimii. Toivotaan, että parissa seuraavassa pelissä saadaan vähän ylivoimaa”, Jalonen toivoi.