Juventus jäi jo kiinni – muhiiko italialaisessa jalkapallossa jättiskandaali?

Juventus on taas myrskyn silmässä.

JalkapalloMuut sarjat

Juventus jäi jo kiinni – muhiiko italialaisessa jalkapallossa jättiskandaali?

Joel Perovuo kuulee Juventuksen taloussotkujen taustalla vuoden 2006 sopupeliskandaalin kaiun. Juventuksen lisäksi muitakin seuroja voi seurata katastrofi.

Eetu Pennanen
TEKSTI Eetu Pennanen
@eetupennanen
JULKAISTU 21.1.2023 | KUVAT All Over Press

Serie A:n jättiläiseltä, Vanhalta Rouvalta eli Juventukselta vietiin 15 sarjapistettä rangaistuksena kirjanpitorikkomuksesta. Juventuksen katsotaan käyttäneen väärin pelaajasiirtojaan tasettaan kasvattaakseen. Seura on myös kiertänyt veroja pelaajien palkkoja maksaessaan. Juventus putosi rangaistuksen myötä kolmannelta sijalta sarjataulukossa sijalle kymmenen. Joel, miten raskas rangaistus on Juventukselle?

Se on katastrofi, urheilullinen ja taloudellinen sellainen. Nyt voi pitää melko varmana, ettei Juventus pelaa ensi kaudella Mestarien liigassa, elleivät he voita kaikkia loppuja otteluitaan.

Voi ajatella, mikä seuran taloudellinen tilanne on jatkossa. Korona-aika kuitenkin kuritti jo seuroja. Nyt talous lienee lujilla, kun seura jää todennäköisesti ilman Mestarien liigan rahoja.

Urheilullisesti kuitenkin Massimiliano Allegrin voi ajatella olevan tässä jopa voittaja. Nyt häneltä vietiin menestyspaineet pois. Allegrilla ei nimittäin tässä tilanteessa ole hirveästi muuta kuin voitettavaa.

Jos Juventus pelaisi nyt urheilullisesti hyvän kevään ja Allegri nostaisi joukkueen keskikastista kärjen tuntumaan, olisi hän hoitanut oman tehtävänsä hyvin.

Kirjoitit jonkin aikaa sitten ElmoTV:n artikkelissa, että vain Scudetto tai Eurooppa-liigan voitto pitäisivät Allegrin päävalmentajana myös ensi kaudella. Muuttuiko tilanne siis nyt?

Vakavasti puhuen, en ole tyytyväinen siihen, miten Juventus on Allegrin alaisuudessa pelannut, kuten jutussanikin kirjoitin. Oma ajatukseni on yhä se, että uusi valmentaja tuohon on tulossa. Varsinkin, kun katsoo millaista Juven peli on ollut.

Palataan hieman myös talousasioihin. Millaisia korjaustoimenpiteitä Juventus tekee, että toiminta saadaan vakaammalle pohjalle?

Edessä voi olla tilanne, jossa Juventus joutuisi myymään pelaajiaan jopa heti. Voi olla, että ensi kaudella näkisimme kentällä poikkeuksellisen tuntemattoman Juventuksen.

Kuten sanottua, jos Mestarien liiga -rahat jäävät saamatta, Juventuksen talous tulee olemaan lujilla.

Italialainen jalkapallo ei ole ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa suurseurojen taustalta löytyy epäselvyyksiä. Nyt Italiassa kahdeksaa muutakin seuraa oli tutkittu, mutta muut epäillyt oli vapautettu syytteistä. Millainen skandaali taustalla saattaa muhia?

Ensinäkin vaikuttaa siltä, että marraskuussa eronneet ja nyt kahden vuoden toimintakiellot saaneet entiset seurajohtajat Andrea Agnelli ja Maurizio Arrivabene erosivat mahdollisimman pienen rangaistuksen toivossa. Jo aiemmin sakkorangaistus oli tuloillaan ja myös pistemenetysrangaistus oli pöydällä.

Juventus jäi kiinni ja maksaa siitä kovan hinnan. Se on taas myrskyn silmässä. Kysymys kuitenkin kuuluu, löytyykö Italiasta muitakin seuroja, jotka olisivat toimineet hieman vastaavalla tavalla?

Saa nähdä, ollaanko tässä matkalla vastaavanlaiseen skandaaliin kuin sopupeliskandaali oli vuonna 2006.