Tässä olisi kesän hurjin pesäpallosiirto: Manse kiinnostunut palkkaamaan Joni Rytkösen

Joni Rytkönen on kolminkertainen etenijäkuningas ja hänellä on nimissään yhden kauden tuotujen juoksujen ennätys, 80 juoksua.

Pesäpallo

Tässä olisi kesän hurjin pesäpallosiirto: Manse kiinnostunut palkkaamaan Joni Rytkösen

Pelikiellosta kesäkuun lopussa vapautuvasta Joni Rytkösestä käydään kulisseissa kovaa vääntöä Mansen PP:n johdolla.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 27.5.2024 | KUVAT All Over Press

Pesäpallon kulisseissa valmistellaan kesän kohutuinta pelaajasiirtoa. Manse on ElmoTV:n tietojen mukaan kiinnostunut palkkaamaan pelikiellosta kesäkuun lopussa vapautuvan Joni Rytkösen jo tänä kesänä.

Urheilun eettinen kurinpitolautakunta tuomitsi Rytkösen pelikieltoon tämän vuoden tammikuussa kahden alaikäisen tytön seksuaalisesta häirinnästä. Rytkösestä tehtiin myös asiaan liittyvä rikosilmoitus. Sen esitutkinta valmistui huhtikuussa, minkä jälkeen asia eteni syyttäjälle syyteharkintaan.

Rytkönen on ollut poissa pelikentiltä reilun vuoden, sillä hänen nykyinen seuransa Joensuun Maila hyllytti Rytkösen viime vuoden toukokuussa Pesäpalloliiton kerrottua Rytköseen kohdistuneista epäilyistä.

ElmoTV:n tietojen mukaan Rytkösestä on kiinnostunut useampikin miesten Superpesiksen seura. Rytkösen siirtyminen uuteen seuraan ei ole kuitenkaan ongelmatonta, sillä hänellä on Joensuun kanssa edelleen voimassa oleva kolmivuotinen sopimus, joka kattaa myös ensi kauden. Joensuu on itse päättänyt, ettei se ota Rytköstä takaisin joukkueeseen.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman katsoo, että Rytkönen olisi pelillisessä mielessä edelleen kovan luokan pesäpalloilija.

”En ota tapauksen muihin ulottavuuksiin kantaa, mutta Rytkönen on vasta 31-vuotias ja pelillisesti hänellä olisi vielä monta pelivuotta pesäpallon korkeimmalla tasolla varsinkin sisäpelaajana. Ulkopelaajana hän ei ole yhtä vahva, mutta sisäpelaajana hän on ollut parhaimmillaan ollut pitelemätön.”

”Varsinkin kausi 2021 oli uskomaton, kun Rytkösen teki Sotkamossa pelatessaan yhden kauden tuotujen juoksujen ennätyksen, 80 juoksua”, Arffman sanoo.

Myös mahdollisen Manse-siirron logiikka löytyisi Arffmanin mukaan sisäpelistä.

”Ulkopelin kannalta Manse ei välttämättä tällä hetkellä tarvitsisi Rytköstä. Etukentälle hän ei mahtuisi, joten ainoaksi paikaksi jäisi pelaaminen polttolinjassa, mutta sielläkin kilpailu on Severi Tikkakosken ja Leevi Lehdon kehittymisen seurauksena kiristynyt. Lisäksi Konsta Hyötyläinen on edelleen vaihtoehto linjaan.”

”Sisällä Rytkönen olisi edelleen kova tekijä päästyään täyteen pelivireeseen. Jos Manse oikeasti hankkisi Rytkösen jo tänä kesänä, hän voisi hyvinkin pelata etenijä- ja vaihtajajokerina. Ensi kausi on sitten eri kysymys, mutta sinne asti on turha vielä tässä kohtaa kiikaroida”, Arffman arvioi.

Arffman ei usko, että pitkä pelaamattomuus olisi ongelma Rytkösen kannalta.

”Eivät hänen taitonsa ole mihinkään kadonneet. Jos hän on pitänyt itsensä fyysisesti hyvässä kunnossa, silloin viikko tai kaksi joukkueharjoituksia ja 3-4 ottelua ja Rytkönen alkaisi olla tikissä.”

Lue myös: Sensaatio alkaa olla paketissa – Juha Puhtimäki on palaamassa takaisin Joensuuhun

Lue myös: Tätä irvistystä kannattaa seurata tarkasti, sillä Mansessa on tapahtunut yllättäviä asioita

Arffman nostaa tikun nokkaan myös kysymyksen, missä pöytäseurueessa Mansessa on mietitty Rytkösen mahdollista hankintaa.

”Rytkösen ja pelinjohtaja Jani Komulaisen välit eivät olleet kaksikon Sotkamo-vuosina parhaat mahdolliset varsinkaan Rytkösen viimeisellä kaudella 2022, jolloin hänen jo tiedettiin siirtyvän seuraavaksi kaudeksi Joensuuhun.”

”Tässä on kuitenkin turha mennä asioiden edellä. Katsotaan ensin, toteutuuko Rytkösen siirto, ja mihin seuraan ja milloin se mahdollisesti toteutuu. Jos tuo seura olisi Manse, niin voisihan siitä jokunen otsikko tulla”, Arffman ennakoi.