Tässä ovat parhaat miespesäpalloilijat juuri nyt – kärkinimellä edessä huima tulevaisuus

Elmeri Anttilan heikkouksia on vaikeaa löytää, sillä hän on kokonaisvaltaisuudeltaan tällä hetkellä omassa luokassaan.

PesäpalloPesis100

Tässä ovat parhaat miespesäpalloilijat juuri nyt – kärkinimellä edessä huima tulevaisuus

Pekka Arffman asettelee tämän hetken kymmenen parasta miespesäpalloilijaa riviin. Kärjestä löytyy Vimpelin Elmeri Anttila.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 8.1.2023 | KUVAT Tomi Natri / All Over Press

Parhaat miespesäpalloilijat juuri nyt – tammikuu 2023:

Tähän listaukseen on valittu kymmenen parasta miespesäpalloilijaa viime kauden 2022 perusteella. Hallipelit, SM-halliturnaus ja kevään harjoituspelit muovaavat listauksia ennen Superin 2023 avausta.

1. Elmeri Anttila, Vimpeli

Pelasi läpimurtokauden ja on loistava pelaaja niin sisällä kuin ulkona. Oli tärkein ja kokonaisvaltaisin pelaaja Vimpelin mestaruudessa. Nousi ulkopelissä koppareiden top-kolmoseen. Liikkuva, rauhallinen, mainio pelinlukutaito ja hyväheittoinen kolmoskoppari. Kultaisella mailalla palkitun kokonaisprosentti on kova 74,4.
Säilytti tasonsa myös mitalipeleissä. Monipuolisin ja arvaamattomin lyöntivalikoima pelintekijöistä. Toi uuden lyöntivariaation, jossa voimakas vartalonkierto ja kovat käännöt saumoihin ja luukkuihin. 22-vuotiaalla pelaajalla edessä huima kesä ja tulevaisuus.

2. Jukka-Pekka Vainionpää, Vimpeli

Superin paras kotiuttaja jo useana kautena. Kultamitali osoitti, että on rautainen ratkaisija myös mitalipeleissä. Niissä kotiutusprosentti 61,1 on käsittämätön pääkotiuttajalle. Tarkasti putoava kumura on usein mahdoton estettävä vastustajan takakentälle.
Hallitsee pienet taitolyönnit. Uskaltaa ja saa lyödä raakoja riskiratkaisuja. Tulevaisuudessa pelottavan kova ratkaisija.

3. Tuomas Jussila, Manse (kaudella 2023 Kempele)

Jätti loppuotteluissa vaisun kuvan, mutta fakta on, että Jussila on edelleen yksi valtakunnan parhaista pelaajista. Ulkopelissä hän edustaa valtakunnan eliittiä.
Hän on ulkona ulkokentän ja linjan keskustan ykkösnimi. Jussila on elastinen, nopeaheittoinen ja äärimäisen kokenut pelaaja. Sisällä pelintekijänä varma ja eleetön. Onnistumisprosentti runkosarjassa 72,8 kertoo paljon. Edessä mielenkiintoinen tulevaisuus Kempeleen orastavan mitalisaalistuksen ykköstähtenä.

4. Juha Niemi, Hyvinkää

Pelasi huippukauden, mutta jäi J-P Vainionpään varjoon. Niemeä ovat riepotelleet pelaajapolitiikan ”häiriköt” Joensuu ja Manse ala-arvoisesti, mutta Niemi näytti silti taas, että hän on yksi parhaista ja tulosta tekevistä lyöjäjokereista. Ehdoton ykkösnimi sarjan yllätysjoukkueessa Tahkossa. Tulevaisuus on lupaava. Kovan tason lyöjäjokereista on aina pulaa.

5. Matti Latvala, Kouvola

Kouvolan paras ja tasonsa pitävin pelaaja niin ulkona kuin sisällä. Niin myös viime kaudella, vaikka joukkue möhli mitalisaumansa omaan ”erinomaisuuteensa”. Ulkona kakkosvahtien aatelia jo yli kymmenen vuotta. Sisällä luotettava pelintekijä, mutta myös joukkueensa tukipilari kotiuttajana. Runkosarjan onnistumisprosentti mainio 72,1. Latvalan jatko on KPL:n tulevaisuudelle elintärkeä.

6. Henri Puputti, Manse

Mansen nimekäs joukkue pelasi nousujohteisen runkosarjan ja rutiiniomaisen mitalisarjan, mutta romahti loppuotteluissa Vimpelin ylivoiman edessä. Joukkueen ainoa finaalivaiheessa tasonsa pitänyt pelaaja oli Henri Puputti. Vuodet vierivät, haastajia ilmaantuu, mutta Puputti keikkuu koppareiden top-kolmosessa joka vuosi
Sisällä Mansen saranapelaaja, joka rakentaa tilanteita yksinkertaisilla, mutta toimivilla lyönneillä. Yksi pääkotiuttajista ja vastasi huutoon mitalipeleissä. Puputti yksi tärkeimmistä pelaajista Mansen ensi kaudella.

7. Severi Lassila, Vimpeli

Kultainen räpylä kaudelta 2022 osoittaa Lassilan merkityksen Vimpelin ulkopelille. Hän on Vimpelin johtava pelaaja ulkokentällä ja on ollut jo pitkään yksi valtakunnan huipuista. Merkitys korostuu, koska Lassila on henkinen ja taktinen voimahahmo niin kokemuksensa kuin tietopankkinsa myötä. Sisällä uutta vastuuta pelintekijänä ja mitalisarjassa mainio mailassa.

8. Niko Korhonen, Sotkamo

Sotkamo satsasi ulkopeliin ja Korhonen oli siinä joukkueen tärkein pelaaja. Hän on polttolinjan joka paikan höylä. Korhosen ulkopeliroolia on muokattu enemmän kakkospuolipainotteiseksi, mutta pelaa aina tilanteissa/lohkoilla, missä kokemusta ja taitoa tarvitaan eniten. Hän on sisäpelin moottori ja takuumies, runkosarjan 73,6 onnistumisprosentilla. Korhonen kuuluu siihen johtavien pelaajien ryhmään, jota oma joukkue tarvitsee vuodesta toiseen, joten jatkoa on luvassa pitkään.

9. Konsta Piironen, Joensuu

Piironen oli Joensuun paras pelaaja viime kaudella, kun huomioidaan ulko- ja sisäpeli. Hän on yksi parhaimmista etenijöistä koko sarjassa ja hänellä on hyvät prosentit kentällemenossa. Piironen löysi uuden roolin numero kakkosena ja on hyvä siinäkin. Hän on petrannut ja varmistunut kolmoskopparina vuosi vuodelta. Yksi Joensuun luottoratsuista uuden tulemisen aattona. Tulevaisuus sisällä avoin. Onko numero kaksi ommeltu pelipukuun?

10. Sami Haapakoski, Kempele

Haapakoski nosti tasonsa huipulle muutaman vaisumman kauden jälkeen. Ulkona se kakkospuolen lukko, jota Kempele kaipaa. Sisällä se takuupelaaja, joka onnistuu ja rauhoittaa pelintekemistä. Haapakoskea tarvitaan saranapelaajana, jossa myös kotiutusvastuuta. Kysymys kuuluu, että minne Kempele yltää? Huippunimiä on jo tukku: Haapakoski, Jussila, Korhosen veljekset, Onni Määttä, Markus Keski- Petäjä, mutta onko tasaisuutta?