Valtteri Bottaksen Alfa Romeo esiintyi lupaavasti: ”Vaikuttaa ihan nopealta autolta”

Valtteri Bottas sai Alfa Romeonsa kelpo vauhtiin talvitesteissä.

Formula 1

Valtteri Bottaksen Alfa Romeo esiintyi lupaavasti: ”Vaikuttaa ihan nopealta autolta”

F1-asiantuntija Erkki Mustakari povaa Valtteri Bottakselle ja Alfa Romeolle "ihan passelia kauden alkua".

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 25.2.2023 | KUVAT All Over Press

F1-talvitestit tulivat lauantai-iltana päätökseen Bahrainissa. Sergio Perez vakuutti Red Bullin ratissa ja molemmat Ferrari-kuskit ilmoittautuivat myös ensi viikon kauden alun kärkikamppailuun. Max Vertappen näytti ajovarmuuttaan jo aiempina testipäivinä.

Valtteri Bottaksen osalta testit ennakoivat ihan passelia kauden alkua. Tallissa on selkeästi tekemisen meininki kaikesta johtoportaan möyhennyksestä huolimatta”, F1-asiantuntija Erkki Mustakari toteaa.

Bottas kaasutteli Alfalla koko lauantaipäivän. Perjantai oli puolestaan tallikaveri Guanyu Zhoun työsarkaa. Kiinalaiskuski kiskaisi perjantaina nopeimman kierrosajan, Bottas iski kaverille kampoihin päivän kolmanneksi nopeimmalla ajalla lauantaina.

”Nämä ajat ovat kokeiluja, mutta kertovat ehkä hieman tulevasta iskukyvystä. Ajat ajettiin pehmeillä renkailla ja ties kuinka kevyillä autoilla. Testit halutaan myös aina päättää positiiviseen jengaan talleissa, mikäli mahdollista.”

”Alfa Romeon tallin urheilutoimenjohtaja Beat Zender ymmärtää näiden asioiden tärkeyden. Hän on pelkän Sauber-kokemuksensa puolesta tallin henkinen johtaja. Hän on ollut tallissa mukana 30 vuotta, aina vuodesta 1993 asti. Tämän hetken muutosvaiheessa uskoisin, että hän tuo osaltaan jatkumoa ja tasaisuutta tekemiseen.”

Perjantain treenijakson lopuksi Alfa Romeo kuitenkin hyytyi Zhoun alla varikkosuoralla ja se autettiin takaisin pilttuuseen. Bottaksella auto hyytyi puolestaan radalle ja tuotiin kuljetuskalustolla takaisin varikolle. Siitä vaihdettiin voimanlähde. Kuskin mukaan myös balanssissa oli parantamisen varaa.

”Auton lastentauteja saatiin kiinni näissä testeissä ja niitä pystyttiin selvästi korjaamaan. Tämän kauden Alfa Romeon vaikuttaa ihan nopealta autolta, joka taistelee keskikastin paikastaan tulevalla kaudella. Mutta kyllä sattumiakin voi kaudella taas tulla. Ainakaan nämä testit eivät teilanneet sellaisia odotuksia.”

”Siitä ei innostuta likaa, että Bottas jätti Ferrari-kaksikon kovimmalla ajallaan taakseen ja hurautteli vielä testijakson lopussa mallikkaan ohituksen. Mutta kyllähän tuo muistuttaa kokeneen suomalaisen ajohuumorista”, Mustakari naurahtaa.

Saiko Valtterin kisavietti yliotteen?😂