Valtteri Bottaksen hyväntuulisuus viittaa siihen, että hän tietää jotain, mitä me muut emme tiedä

Valtteri Bottaksen Imolan kisa oli pettymys. Jälleen kerran.

Formula 1

Valtteri Bottaksen hyväntuulisuus viittaa siihen, että hän tietää jotain, mitä me muut emme tiedä

Valtteri Bottaksen pitäisi hyppiä jälleen hattunsa päällä, mutta miksi hän ei hypi? Erkki Mustakarin mukaan siihen on joku syy.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 19.5.2024 | KUVAT Sauber Group Media

Valtteri Bottaksen MM-pistejahti Emilia Romagnan GP:ssä Italian Imolassa hyytyi renkaiden kulumiseen ja Sauber-kuskin putoamiseen kisaletkan häntäpäähän.

Bottas oli lopputuloksissa vasta 18:s. Voittoon ajoi jälleen Red Bullin Max Verstappen, jolle voitto oli kauden viides.

ElmoTV:n Erkki Mustakari kuitenkin uskoon yhä, että Bottas kerää tällä kaudella vielä MM-pisteitä – mutta niitä ropsahtaa maksimissaan kuskin tilille kuulemma vain muutaman.

”Jaksan yhä uskoa Bottaksen MM-pisteisiin ja lähinnä siksi, että kisoja on vielä niin paljon jäljellä. Moni kärkikuski voi vielä törmätä jonkinlaisiin ongelmiin ja sitä kautta heikommillakin kuskeilla voi käydä mäihä”, Mustakari sanoo.

”Puhun kuitenkin vain 1–2 pinnasta koko kaudella. Niin surkeaa tämä meno on.”

”Täytyy sanoa, että kyllä tässä vähitellen alkaa myös olla ikävä niitä aikoja, jolloin suomalaiskuljettaja ajoi palkintopallille, tai jopa voitti GP:n.”

Mustakari varoittaa, että Bottaksen pistejahti ei tule missään tilanteessa olemaan helppo.

”Tällä autolla kyyti ei vain riitä. Vaikka mitä päivityksiä autoon nyt tulisi, ne on aika marginaalin hommia verrattuna top5-ryhmän autoihin. Kymmenen parhaan joukkoon nouseminen vaatii ongelmia muille ja itselle huippuonnistumista.”

”Sauber on tällä kaudella tehnyt niin teknisiä kuin taktisia virheitä, joten ylämäki on todella jyrkkä. Haastetta Sauberille antaa jo Alpine ja RB, sekä tietysti Haas, jonka kuski  Nico Hülkenberg väläyttelee koko ajan, eikä ole mikään ihme, että Audilla ihastuttiin juuri häneen. Eikä se Kevin Magnussenkaan nyt ihan kädetön ole.”

Bottas oli Imolan GP:ssä tallikaveriaan Guanyu Zhouta heikompi. Kiinalainen oli kisan 15:s.

”Bottas joutuu repimään nykypäivänä iloa siitä, että on omaa tallikaveriaan parempi. Tänään ei tullut sitäkään iloa. Bottaksen kauden suurin menestys tulee olemaan jatkopaikka F1-sarjassa, jos sellainen lopulta tulee.”

”Valtteri on kuitenkin ollut hyväntuulinen ja vitsaileva, joten jotain hauskaahan hänellä täytyy olla hatussaan. Joko Valtteri tietää, että Sauberin tämän kauden käyrä menee parempaan suuntaan tai sitten hänelle on kunnon grillilihat tiedossa ensi kaudeksi”, Mustakari naurahtaa.

Mustakari uskoo edelleen, että Bottkasen kohutun 99-prosentin varmuudella -lausunnon takana on takana on betonia.

”Vaikka kausi on ollut vaikea, Valtterilla on edelleen hyvät suhteet moniin tahoihin varikolla. Avainasia tallineuvotteluissa on se, että osaa avata nykyisen tilanteensa ja menestysrekordinsa syyt auki. Se on tärkeää, koska tässä lajissa ei juuri kolmen tai neljän vuoden takaisia tuloksia muisteta”, Mustakari sanoo.