Vimpelillä on suuria haasteita löytää pelinjohtaja – ykkösnimenä nyt Joensuun mestarivelho
Juhani Lehtimäki on Pekka Arffmanin mukaan noussut vahvimmaksi ehdokkaaksi Vimpelin uudeksi pelinjohtajaksi.
@JukkaRonka
Vimpelin pelinjohtajakysymys on yksi pesäpallosyksyn kuumista puheenaiheista. Pekka, joko tiedetään, kuka on Vimpelin pelinjohtaja ensi kaudella?
Aloitetaan helpommasta kysymyksestä eli siitä, kuka tai ketkä eivät ole Vimpelin ensi kauden pelinjohtajia.
Tomi Niskanen ilmoitti jo hyvissä ajoin kesällä, ettei hän jatka pelinjohtajana ja Vimpeli kartoitti 4-5 vaihtoehtoa, joihin se oli yhteydessä. Kun nämä vaihtoehdot ilmoittivat, etteivät he ole käytettävissä, Vimpeli alkoi taivutella Niskasta, josko tämä sittenkin muuttaisi mieltään. Niskanen ei kuitenkaan muuttanut ja torstaina Veto kiitti virallisestikin Niskasta yhteisistä vuosista.
Nyt ollaan sitten tilanteessa, että tällä hetkellä vahvin ehdokas Niskasen seuraajaksi on Joensuun Mailan ja Mansen entinen pelinjohtaja Juhani Lehtimäki. Hänkin oli kesällä yksi näistä kieltäytyneistä vaihtoehdoista, mutta Vimpeli on aloittanut uudelleen neuvottelut hänen kanssaan ja ainakin Vimpelissä ollaan toiveikkaita, että Lehtimäki saataisiin sittenkin tarttumaan Vimpelin viuhkaan.
Jukka Liikala oli toinen vahva nimi niin kesällä kuin nyt uudelleen syksyllä, mutta Liikala ei ole lämmennyt nytkään ajatukselle.
Jos Lehtimäkeä ei saada houkuteltua ottamaan viuhkaa, sitten vaihtoehdot ovat vähissä, ellei kisaan ilmesty jostain mustaa tai punaista hevosta.
Toinen iso kysymys on se, kuka on Vimpelin kakkospelinjohtaja – jatkaako Superin parhaisiin kakkospelinjohtajiin lukeutuva Pasi Tyynelä myös uuden pelinjohtajan alaisuudessa vai onko hänenkin tilalleen löydettävä uusi tekijä?
Miksi Vimpelin on ollut vaikea löytää Niskaselle seuraajaa?
Vimpeli ei ole mitenkään helppo paikka tulla pelinjohtajalle. Vimpelin pesäpalloyhteisö on erittäin intohimoinen ja tiivis, ja sieltä löytyy vahvoja näkemyksiä pesäpallosta ja siitä, miten peliä pitäisi johtaa.
Yksi kirjoittamaton vaatimus Vimpelissä on myös se, että pelinjohtajalla pitäisi olla nimeä ja hän täytyisi olla kokenut – ja jos hän on vielä oman seutukunnan mies, se on plussaa.
Vimpeli on myös ollut yksi niistä seuroista, joissa pelinjohtajalle ei välttämättä ole maksettu sellaisia korvauksia, joita heidän työmääräänsä ja vastuisiinsa nähden pitäisi ehkä maksaa. Mahdolliset pelinjohtajaehdokkaat ovat joutuneet ottamaan huomioon myös taloudelliset kysymykset, varsinkin, jos heillä on ollut hyvä ja aikaa vievä siviilityö.
Millä tavalla Vimpelin joukkue muuttuu ensi kaudeksi?
Vimpeli ei juurikaan muutu ensi kaudeksi, sillä nykyisestä joukkueesta jatkavat käytännössä kaikki. Vain Janne Mäkelän jatkaminen on tuttuun tapaan vielä auki. Jos Mäkelä ei jatkaisi, hänen paikkansa täytettäisiin sisäisillä ratkaisuilla.
Joukkueeseen ei tule myöskään uusia hankintoja. Omista nuorista paikkaa ensi kauden joukkueessa kärkkyvät jo tällä kaudella paljon pelanneen Lauri Vihriälän lisäksi etenkin Jussi Vihriälä sekä Atte ja Veeti Kortehisto.
Vimpeli on tehnyt myös ensi kaudeksi farmisopimuksen Koskenkorvan kanssa. Kysymys ei ole samanlaista isomman mittakaavan sopimuksesta kuin Sotkamolla ja Simolla. Koskenkorvalla Antti Kuusisto jatkaa pelinjohtajana ja seuraa toimii itsenäisesti, kun Sotkamon ja Simon välillä puhutaan strategisesta yhteistyötä.
Kossu saa Vimpelistä todennäköisesti 3-5 pelaajaa ensi kaudella, mikä auttaa sitä saamaan kilpailukykyisen joukkueen Ykköspesikseen ja Vimpelin juniorit saavat peliaikaa Ykköspesiksessä.