Dramaattinen tuplakäännös – superjokeri Juha Niemi siirtymässä Mansesta Tahkoon

Juha Niemi löi tällä kaudella runkosarjassa 5+84 juoksua. Puolivälierissä Imatraa vastaan Niemi on lyönyt kolmessa ottelussa 12 juoksua.

Pesäpallo

Dramaattinen tuplakäännös – superjokeri Juha Niemi siirtymässä Mansesta Tahkoon

Juha Niemi siirtyy ElmoTV:n tietojen mukaan ensi kaudeksi Hyvinkään Tahkoon. Samalla Tahkoon siirtyy Mansesta myös Konsta Lehtola.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 1.9.2021 | KUVAT Elmeri Elo / All Over Press

Dramaattista puolivälieräsarjaa Imatraa vastaan tahkoavan Manse PP:n kulisseissa on tapahtunut mielenkiintoinen tuplakäännös.

Loistokauden pelannut lyöjäjokeri Juha Niemi on ElmoTV:n tietojen mukaan päättänyt sittenkin vaihtaa seuraa ja siirtyä ensi kaudeksi Hyvinkään Tahkoon. Niemi ei ole tehnyt vielä sopimusta Tahkon kanssa, mutta siirtoa pidetään selvänä.

Samalla Mansesta Tahkoon siirtyy myös Konsta Lehtola.

Niemen kohtaloa on pomputeltu Tampereella edestakaisin. Manse yritti löytää keväällä uuden jokerin Niemen tilalle jo täksi kaudeksi. Kauden alettua Manse sai sovittua Perttu Ruuskan jättikaappauksen Vimpelistä. Sen jälkeen Manse teki sopimuksen Imatran lyöjäjokerin Tommi Piiraisen kanssa.

Tänään pelataan Superin karsinnoissa elämää suuremmista panoksista. Ja Expektiltä tietenkin parhaat kertoimet illan otteluun!

Asiassa oli kuitenkin yksi mutta. Niemi on pelannut muutaman vuoden tauon jälkeen erinomaisen kauden ja Mansen pelaajat esittivät seurajohdolle, että seura tekisi sittenkin Niemen kanssa sopimuksen. Manse tekikin Niemelle elokuussa tarjouksen jatkosopimuksesta, mutta nyt Niemi on päättänyt, että hän vaihtaa maisemaa.

”Ymmärrän Niemeä”

ElmoTV:n asiantuntija Pekka Arffman ei ole yllättänyt Niemen ratkaisusta.

”Kyllähän tässä ensimmäisenä nousee mieleen asian inhimillinen puoli eli se, miten Niemeä on kohdeltu Tampereella. Hänelle tehtiin selväksi, ettei hän ole riittävän hyvä Manselle – ja sitten kun Niemi pelasikin huippukauden, mieli muuttui ja hänelle lyötiin tarjous eteen. Ymmärrän hyvin Niemeä, että tällaisen kohtelun jälkeen häntä ei suuresti innosta jäädä Manseen. Ei tuota Mansen käytöstä voi ainakaan maailman parhaana motivaatiopuheena pitää”, Arffman sanoo.

”Ymmärrän toki myös sen, että Mansessa mietitään koko ajan, miten joukkuetta parannetaan, mutta tässä kohtaa Manse teki kiistatta hätiköidyn ratkaisun tehdessään sopimuksen Piiraisen kanssa – varsinkin, kun he olivat tehneet ensi kaudesta sopimuksen jo Perttu Ruuskan kanssa. Piiraisessa on toki potentiaalia, mutta ei hänestä kannata vielä puhua samassa lauseessa lyöjäjokerina Niemen kanssa.”

Arffman pitää Niemen hankintaa Hyvinkään kannalta loistavana ratkaisuna.

”Nykypesäpallossa on menty siihen suuntaan, että joukkueessa on kaksi huippuluokan lyöjäjokeria, ja tässä mallissa Tahkolla olisi kaksi kovimman mahdollisen korin  lyöjäjokeria, sillä Niemi ja Juha Korhonen kuuluvat molemmat top 7 -lyöjäjokerien listalle. Niemi oli runkosarjan lyöjätilastossa kolmas 89 lyödyllä juoksulla ja Korhonen viides 77 lyödyllä juoksulla.”

”Niemen ja Korhosen merkitystä korostaa se, että Tahkolla on ensi kaudella kilpailukykyinen ykköskärki, mutta Santtu Patovaa lukuun ottamatta vähemmän numerolla pelaavia kotiuttajia.”

”Siirto on myös Niemen kannalta erinomainen ratkaisu. Hän on tehnyt selväksi, että hän jää asumaan Tampereelle, joten matka Hyvinkäälle on lyhyin mahdollinen Tampereen ulkopuolelle. Kaiken lisäksi Pihkala on erittäin avara ja antava kenttä, jossa Niemen pommeilla voi tehdä todella kovaa jälkeä. Ja varmasti ilmapiiri joukkueessa on erilainen kuin millaiseksi hän on kokenut olonsa Tampereella seurajohdon vähäisen arvostuksen vuoksi.”

”Lupaava nuori pelaaja”

Juha Niemi

Konsta Lehtola on lyönyt itsensä tällä kaudella läpi Superissa.

Myös Konsta Lehtolan hankinta on Arffmanin mukaan hyvä siirto Tahkolle ja Lehtolalle itselleen.

”Lehtola täyttää syksyllä vasta 20 vuotta. Kyseessä on siis nuori ja minusta hyvinkin lupaava pelaaja niin sisällä kuin ulkona. Lehtola on pelannut Mansessa polttolinjassa ja etukentällä, ja on mielenkiintoista nähdä, mikä hänen roolinsa on Tahkossa. Itse uskon, että Lehtola tulee Tahkon polttolinjaan. Sisällä hän vaihtaja, jonka rooli tulee varmasti kasvamaan sitä mukaan, kun hänen taitonsa iän ja kokemuksen mukana kasvavat.”

”Siirto on myös Lehtolan kannalta hyvä ratkaisu. Tahkon uusi pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki osaa käsitellä ja kehittää nuoria pelaajia, ja Tahko on tässä mielessä erinomainen paikka kehittyä Lehtolalle. Varmasti myös joukkueen ilmapiiri on erilainen Tahkossa kuin Mansessa. En tarkoita tällä mitään negatiivista Mansea kohtaan, mutta Manse on suurten tähtien ympärille rakennettu joukkue, jossa istumajärjestystä ei noin vain vaihdeta. Lehtola on nyt nähnyt, millaista elämä ja meno huippujoukkueessa on, ja Tahkossa hän pääsee monella tavalla erilaiseen joukkueeseen ja ympäristöön, jossa hän ei ole samalla tavalla kisällin asemassa kuin Mansessa.”

Niemen ja Lehtolan lisäksi kolmantena uutena pelaajana Tahkoon tulee Hyvinkäälle palaava Valentin Ikonen, joka on pelannut viimeiset kaudet Kiteellä. Tahko menettää tämän kauden joukkueestaan Kouvolaan siirtyvät Teemu Nikkasen ja Patrik Vartaman. Myös Kristian Malikinen jatkaminen Tahkossa on epätodennäköistä. Uudeksi pelinjohtajaksi Miika Rantatorikan tilalle tulee Antti Yli-Saunamäki.

Lue myös: Tahko vaihtaa ensi kaudeksi pelinjohtajaa

Lue myös: Kouvolaa kiskaisee riveihinsä kaksi Hyvinkään suurinta kultakimpaletta