Tästä ne löytyvät – MM-kisojen kaikkien pelien tulokset ja otteluselostukset

Olivier Giroud on nyt Ranskan kaikkien aikojen maalintekijä. Hän veti Thierry Henrystä jo ohi. Koossa on nyt jo 53 maajoukkuemaalia.

Jalkapallon MM2022

Täältä löytyvät kaikki jalkapallon MM-kisojen ottelut ja niiden terävät otteluselostukset tuloksineen.

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmotvcom
JULKAISTU 20.11.2022 | KUVAT All Over Press

MM-finaali. Argentiina – Ranska 3-3 / 4-2: Ihan hullu finaali – unelmasta totta ja hattutemppu

Lionel Messin unelma toteutui ja Kylian Mbappe teki kolme maalia. Lue lisää.

Pronssiottelu. Kroatia – Marokko 2-1: Kroatia voitti Marokon ja vei MM-pronssit

Marokko ei pystynyt vastaamaan Kroatialle pronssiottelussa. Lue lisää.

Ranska – Marokko 2-0: Ranska voitti Marokon, kohtaa MM-finaalissa Argentiinan

Marokko yritti täysillä, mutta Ranska teki maalit ja eteni jälleen MM-finaaliin. Lue lisää.

Argentiina – Kroatia 3-0: Argentiina MM-finaaliin – Messi oli uskomaton

Argentiina ei juuri antanut Kroatialle mahdollisuuksia. Lue lisää.

Englanti-Ranska 1-2: Kanen epäonnistunut rankkari kävi Englannille kalliiksi

Ranska eteni välieriin Marokkoa vastaan. Harry Kanen huti oli tyyris. Lue lisää.

Marokko-Portugali 1-0: Marokko teki historiaa – Portugalin kisat paketissa

Tähän loppuivat Ronaldo-kohut MM-kisoissa. Marokko meni historiallisesti jatkoon. Lue lisää.

Hollanti-Argentiina 2-2/ rp 3-4: Lionel Messin unelma pysyi elossa rankkareilla

Hollanti kiri tasoihin, mutta rankkarit olivat Argentiinan heiniä. Lue lisää.

Kroatia-Brasilia 1-1/rp 4-2: Kroatian sensaatio päätti Brasilian MM-kisat kyyneliin

Brasilia ei onnistunut rankkareilla. Lue lisää.

Portugali-Sveitsi 6-1: Ronaldon korvaaja upotti hattutempullaan Sveitsin

Sveitsillä ei lopulta ollut mitään jakoa Portugalia vastaan. Lue lisää.

Marokko-Espanja 0-0/ rp 3-0: Marokko iski sensaation – Espanja ulos rankkareilla

Espanjan rankkareista ei onnistunut yksikään. Marokolla meni paremmin. Lue lisää.

Brasilia-Etelä-Korea 4-1: Brasilia tyrmäsi heikon Korean pystyyn

Etelä-Korea ei löytänyt mitään aseita Brasilian Jogo Boniton pysäyttämiseen. Lue lisää.

Japani-Kroatia RP: 1-1/1-3: Japani suli rankkareita antaessaan – Kroatia jatkoon

Japani taisteli, mutta rangaistuslaukauksilla Kroatian maalivahti oli timanttia. Lue lisää.

Englanti-Senegal 3-0: Englanti eteni puolella vauhdilla puolivälieriin

Senegalin peli hyytyi Englannin ensimmäiseen onnistumiseen. Lue lisää.

Ranska-Puola 3-1: Ranskan supertähdet lähettivät Puolan kotiin

Ensin onnistui Olivier Giroud ja sitten Kylian Mbappe kahdesti. Lue lisää.

Argentiina-Australia 2-1: Australia säikäytti tosissaan Argentiinaa

Kaikki ei mennyt ottelussa Argentiinan käsikirjoituksen mukaan. Lue lisää.

Hollanti-Yhdysvallat 3-1: Dumfries Hollannin sankari – Yhdysvallat oli voimaton

Hollannin Denzel Dumfries oli kaikessa mukana, kun Hollanti hoiti homman. Jenkit lähetettiin kotiin. Lue lisää.

Kamerun-Brasilia 1-0: Kamerun iski maalin ja joutui kotimatkalle

Kamerun voitti Brasilian. Joukkueen tähti oli Vincent Aboubakar. Lue lisää.

Serbia-Sveitsi 2-3: Sveitsi jatkoon viiden maalin ilotulituksella, Serbia kotiin

Serbian kisat päättyivät lohkovaiheessa. Lopussa vielä Sveitsi oli liikaa. Lue lisää.

Ghana-Uruguay 0-2: Hurja draama heitti Uruguayn ulos MM-kisoista

Uruguay voitti viimeisen ottelunsa, mutta niin voitti Etelä-Koreakin ja Uruguayn MM-jatkot hyytyivät siihen. Lue lisää.

Etelä-Korea-Portugali 2-1: Etelä-Korea voitti Portugalin ja nousi jatkopeleihin

Etelä-Korea nousi vaikeasta asemasta ja raivasi tiensä jatkopeleihin. Lue lisää.

Costa Rica-Saksa 4-2: Sensaatio! Japani lähetti voitollaan Saksan kotimatkalle

Saksa voitti viimeisen lohko-ottelunsa, mutta se ei riittänyt. Japani kiilasi ohi. Lue lisää.

Japani-Espanja 2-1: Japani shokeerasi ja voitti Espanjan

Espanja ei varmasti odottanut tälläista ottelua. Japani tuli toisella puoliajalla ja vei pisteet. Lue lisää.

Kanada-Marokko 1-2: Marokko hoiti homman – Kanadan pelit paketissa

Marokko otti otteluun salamastartin ja rauhoittui sen jälkeen turvaamaan voiton. Lue lisää.

Kroatia-Belgia 0-0: Romelu Lukakun missit kävi Belgialle kalliiksi

Belgia tarvitsi voiton edetäkseen 16. joukkoon. Lukaku ei onnistunut paikoistaan. Lue lisää.

Puola-Argentiina 0-2 (0-0): Argentiina lohkovoittoon – Puola pelastui dramaattisesti

C-lohkon ratkaisusta muodostui trilleri. Puola eteni jatkoon vaikka hävisi Argentiinalle. Lue lisää.

Saudi-Arabia-Meksiko 1-2: Meksiko löysi sihtinsä – noutaja tuli silti

Meksiko hallitsi ottelua koko ajan ja voitti sen. Se ei riittänyt. Lue lisää.

Tunisia-Ranska 1-0: Ranska otti vaihtomiehet käyttöön – Tunisia putosi

Ranska vaihtoi avaukseen peräti yhdeksän pelaajaa. Lopulta vaihtopenkkiläisiä tarvittiin. Lue lisää.

Australia-Tanska 1-0: Tanskan MM-unelmille tyly loppu – Australia jatkoon

Australia tuli ja yllätti kisoissa. Tanskalla ei ollut aseita pakkovoittomatsissa. Lue lisää.

Iran-USA 0-1: Yhdysvallat tuhosi Iranin jatkotoiveet

Captain America iski ja vei USA:n jatkopeleihin. Iran ei onnistunut iskuissaan. Lue lisää.

Wales-Englanti 0-3: Englannin kahden minuutin myrsky tyrmäsi Walesin

Marcus Rashford onnistui Englannille kahdesti. Myös Phil Fodenin tykki puhui. Lue lisää.

Ecuador-Senegal 1-2: Senegal nousi notkosta ja meni jatkopeleihin

Senegal veti rankkarin, joka muutti ottelun toisenlaiseksi. Lue lisää.

Hollanti-Qatar 2-0: Hollanti paketoi Qatarin kisat ja kruisasi jatkoon

Hollanti ei juuri jättänyt mahdollisuuksia isäntämaalle. Qatarin kisat päättyivät alkulohkoon. Lue lisää.

Portugali-Uruguay 2-0: Jumalan tukka siivitti Portugalin jatkopeleihin

Eusebion maalimäärä jäi Ronaldolta sittenkin vielä saavuttamatta. Lue lisää.

Brasilia-Sveitsi 1-0: Brasilia sai väännettyä nihkeän Sveitsin lattiaan

Sveitsi pysyi pitkään Brasilian kyydissä mukana. Lue lisää.

Etelä-Korea-Ghana 2-3: Ghanalle ensimmäinen voitto – Etelä-Korea taipui trillerissä

Ghanan oli pakko voittaa ja se käytti tilaisuutensa. Ottelussa oli kaksi tähteä. Lue lisää.

Kamerun-Serbia 3-3: Yllättävä maalijuhla – Serbia joutui pettymään

Ennakkosuosikki Serbia ei pystynyt pysäyttämään Kamerunia. Lue lisää.

Kroatia-Kanada 4-1: Historiallinen maali ei auttanut Kanadaa

Kanada pelasi sinnikkäästi, mutta lopulta Kroatia näytti tasonsa. Lue lisää.

Belgia-Marokko 0-2: Marokko vei Belgiaa – Lukakukaan ei auttanut

Belgian hyökkäys ei ollut tikissä. Marokko taas käytti tilaisuutensa. Lue lisää.

Ranska-Tanska 2-1: Mbappé onnistui kahdesti ja hyydytti Tanskan

Kylian Mbappé ratkaisi voiton Ranskalle MM-ottelussa Tanskaa vastaan. Lue lisää.

Puola – Saudi-Arabia 2-0: Lewandowski onnistui! – Saudi-Arabian taika rikki

Puolan tähtipelaaja Robert Lewandowski teki vihdoin MM-kisamaalin. Lue lisää.

Hollanti-Ecuador 1-1: Järkyttävän huono Hollanti vältti katastrofin

Järkyttävän huono Hollanti vältti katastrofin. Lue lisää.

Qatar-Senegal 1-3: Qatar teki maalin, mutta Senegal vei pisteet

Vaikka Senegalkin oli Qatarille liikaa, pääsi isäntäjoukkue juhlimaan ensimmäistä maaliaan. Lue lisää.

Wales-Iran 0-2: Iran voitti Walesin – maalivahti lensi punaisella ulos

Wales ei voinut Iranille mitään. Iran paransi peliään loppua kohti. Lisäajalla se ratkaisi. Lue lisää.

Brasilia-Serbia 2-0: Richarlison taikuroi avauvoiton Brasilialle Serbiasta

Tottenhamin Richarlison nousi joukkueensa sankariksi, kun suursuosikki Brasilia aloitti MM-kisat 2-0 (0-0)-voitolla Serbiasta. Lue lisää.

Portugali-Ghana 3-2: Ghana haastoi Portugalin täysillä – Ronaldo veti rankkarin

Portugalin hieno materiaali oli helisemässä ottelun lopulla Ghanaa vastaan. Lue lisää.

Uruguay-Etelä-Korea 0-0: Uruguay osui vain tolppiin tasaisessa ottelussa

Etelä-Korea piti Uruguayn tähtinimet aisoissa ja puolusti tiiviisti. Lue lisää.

Sveitsi-Kamerin 1-0: Oma koira puri synnyinmaataan Kamerunia

Sveitsin Breel Embolo teki maalin Kamerunia vastaan. Lue lisää.

Saksa-Japani 1-2: Seuraava yllätys! Sinnikäs Japani voitti Saksan

Saksan MM-avaus ei sujunut. Japani ratkaisi ottelun toisen puoliajan maaleillaan. Lue lisää.

Marokko-Kroatia 0-0: Marokko puolusti tasurin – Kroatia vaisu

Luca Modricin taikoja ei liikoja nähty Kroatian MM-avauksessa Marokkoa vastaan. Lue lisää.

Espanja-Costa Rica 7-0: Espanja hurjasteli seitsemän maalia Costa Ricaa vastaan

Espanja aloitti MM-kisat hurjalla 7-0-murskavoitolla Costa Ricasta. Lue lisää.

Belgia-Kanada 1-0: Belgia väistä Kanadan hurjat tyrmäysiskut

Kanada säikäytti tosissaan Belgiaa maiden MM-kisojen avausottelussa torstaina. Lue lisää.

Ranska-Australia 4-1: Giroud sivusi maalennätystä Ranskan karkeloissa

Olivier Giroud nousi Ranskan sankariksi, kun vuoden 2018 maailmanmestarijoukkue aloitti mestaruuden puolustamisen 4-1 (2-1) -voitolla Australiasta. Lue lisää.

Puola-Meksikon 0-0: Lewandowski tuhri rankkari – maksoi Puolalle voiton

Robert Lewandowski nousi Puolan ja Meksikon ottelun suurimmaksi puheenaiheeksi tuhrimalla toisella puoliajalla rangaistuspotkun maalittomaan tasapeliin päättyneessä ottelussa. Lue lisää.

Tanska-Tunisia 0-0. Oho! Tanska ja Tunisia jakoivat pisteet

Tunisia tiesi miten Tanska pelaa ja haastoi rohkeasti ottelun ennakkosuosikin. Lue lisää.

Argentiina-Saudi-Arabia 1-2: Argentiinan MM-kisoille shokkialku – hävisi Saudi-Arabialle

Argentiina hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta toinen jakso olikin sitten eri juttu. Lue lisää.

USA-Wales 0-0: Bale iski Walesille arvokkaan tasoituksen USA:ta vastaan

Wales ja USA eivät saaneet toisistaan eroa kaksikon MM-kisojen avausottelussa tiistaina. Lopputulos värikkäässä iskujenvaihdossa oli 1-1. Lue lisää.

Hollanti-Senegal 2-0: Hollanti iski kauniimmat numerot kuin olisi ansainnut

Hollanti aloitti MM-kisat numerollisesti turvallisella 2-0-voitolla Senegalista. Lue lisää.

Englanti-Iran 6-2: Englanti hoiti homman – Iran jäi jalkoihin

Englanti jyräsi MM-avausottelussaan Iranin maanantaina maalein 6-2. Lue lisää.

Qatar-Ecuador 0-2: Valencia murskasi heikon Qatarin MM-avauksessa

Ecuador aloitti MM-kisat helpolla 2-0 (2-0) -voitolla isäntämaa Qatarista sunnuntaina. Lue lisää.